2025-01-20
讲吓呢度嘅环境,位于13楼A室嘅Deep Sea oyster and Steak 🥩 格局好有品味,窗边有一座发光嘅砌图猫猫灯!好特别,而有一些座位就会有一啲珍珠链配搭假花,或者画框配花,非常之典雅!座位都几阔落,我哋一日去完海洋公园之后都觉得好攰,呢度坐得系好舒服嘅,墨绿色真皮嘅梳化带点古典味~餐厅嘅环境仲好宁静,唔会话因为有酒饮就好嘈吵,着重浪漫情调嘅,好似我哋咁拍拖系几啱嘅!见部份OpenRice食评冇介咩绍过呢度嘅刺身红虾,专诚嚟试吓再作介绍~连埋切片柠檬同Wasabi上嘅一盘红虾刺身,性价比超高,食落都肉质肥厚!非常新鲜弹牙,只需$40一只,实在系好值得!跟住落嚟嘅前菜就系鹅肝多士、一样系CP值满分💯,鹅肝香气满溢我的嘴巴!大大件超满足!好Creamy~衬埋意大利黑醋汁,好match,配落实多士度夹到一绝!呢个卖相同味道我已经会比100/100,堪称excellent! 💯之后系叫咗羊架做main course,沙律菜同薯角构成美的摆盘,提升了我们的食欲!男朋友更加话羊架肉汁鲜嫩,滋味无穷~拍得住求婚大酒店叫𠮶个羊架𠮶个就水准!最后我哋叫咗两杯嘢饮:男朋友的一杯柚子梳打,同
最后我哋叫咗两杯嘢饮:男朋友的一杯柚子梳打,同我的荔枝乌龙茶。𠮶个杯荔枝乌龙好甜好好饮,仲好够冻,比我哋个杯都好别致。带点简约而型格的风格。
✳️特别一提,要介绍埋佢𠮶个套厕,都几几大同几干净,入边仲有个其实大型化妆灯镜子,连厕纸座都系熊猫仔咖,果然系支持大熊猫经济嘅fans!
羊架