2023-06-12
香港要系市区揾间高质世外桃源餐厅确实有难度,但其实金钟香港公园里就有一间气氛同情调都有二百分嘅餐厅!呢到本身location系香港公园入面,所以餐厅被好多植物包围,呢d环境平时要去到泰国先会有,依家去金钟已经可以享受到。呢到如果早上来,室外好多打卡位,但夜晚来真心好浪漫,好适合情侣来!呢排其实觉得自己食得唔够菜,所以决定叫两个沙律,意式番茄水牛芝士沙律 $128系我无论去边个地方都一定会叫嘅沙律,因为水牛芝士系我嘅最爱!但系每间餐厅用嘅甜醋都唔一样,呢间选用嘅balsamic vinegar个balnce好好!至于第二款牛油果芒果辣虾沙律 $128比我想像中细碟好多,同埋唔单只系啲菜多,芒果同牛油果都有好多件,牛油果又要好creamy,呢个抵食!好耐冇食过银鳕鱼,见呢到有银鳕鱼西京烧 $268就决定试试,超级滑身,劲好味!另外都叫咗个烤香草羊架 $288,真系做到medium rare,连配菜都好好味,好出色!