2021-08-06
之前见到有comment话店员唔识冲咖啡觉得好好笑,点知我遇到嘅系繁忙时间冲唔到有热奶类嘅咖啡,我作为一名barista真系觉得又嬲又好笑。既然你哋会嘥时间去磨豆,嘥时间去填平咖啡粉,嘥时间去将手柄扣上咖啡机去冲煮咖啡,点解唔可以多少少时间去打奶泡。。。你哋悭咗嘅呢少少时间,我唔知点解啲食物仲要等成7个字先有,系多客架啦,我去过好多更多客嘅地方都唔洗等咁耐。我叫咗杯冻latte,正常嚟讲杯咖啡系唔会帮客人落糖水,除非客人要求,店员亦冇问我要唔要糖水,咁当我衰,冇讲唔要糖水。。。食物方面:叫咗个黑松露意粉,和牛汉堡set,汉堡都叫做好食,薯条亦都唔错,意粉闻落好香黑松露味,食落cream味较重,冇咩黑松露味道,而且越食越咸,食到一半真系食唔到落去,我都唔想浪费食物,但真系食唔到。