餐厅: 隨心
资讯:

2020-11-13 525 浏览
今日lunch同几个同事出去海光街买外卖,其中一位同事话呢间好出名食海南鸡,就一齐买左外卖番公司~——————呢间野食饭时间会摆部点餐机喺门口,所以我哋喺部机度拣咗食咩就可以即刻用八达通比钱,都几方便👍🏻 外卖包装都做得几贴心,汤底、面体都会分开几个碗装~🍜海南鸡喇沙(米粉)+杞子鸡汤 $68🍜 (7/10)我就嗌咗个海南鸡喇沙,面底拣咗米粉,然后加$6转嘢饮做杞子鸡汤。喇沙汤底属于浓味,唔算好辣、有啲沙嗲味,不过对我黎讲就唔够酸,水准普通。不过啲海南鸡就有惊喜,分量比得唔少之余,鸡肉肉质好嫩滑、唔会太肥,外卖仲装晒海南鸡嘅酱可以点住食,都算出色😆~仲有就系个鸡汤,饮落去都感觉到好足料,有少少药材味,鸡味都好浓郁,真系估唔到,几抵👍🏻———————😋味道:7/10🤵🏻服务:7/10💰抵食:6.5/10⏳等候时间:10分钟
——————

🍜海南鸡喇沙(米粉)+杞子鸡汤 $68🍜 (7/10)

———————
😋味道:7/10