2019-03-28
最近港岛有几间海南鸡饭开咗,今次就试其中一间😗琼妈妈发迹柴湾,听闻系由三个来自海南嘅妈妈开,平得嚟味道正宗颇受街坊欢迎,当初响柴湾净做外卖,之后再到北角开分店就有埋堂食添✨当初见到堂食都用即弃餐具其实有啲反感,但原来佢地用嘅都系可自然分解嘅款式,而选用即弃餐具系为咗确保卫生,担心清洁剂残留会影响到小朋友😮讲返嘢食先,既然系海南人主理味道自然有保证啦,海南鸡可以拣有骨同无骨版本,肉质嫩滑得嚟个汁都调得几好而咖喱牛腩几入味又几够椰香,不过可以再重口味多啲,另外可以随你钟意拣配白饭油饭同菜饭,自由度都几大小食叫咗个紫玉角子,其实系炸饺子不过入面加咗紫椰菜靓得嚟口感更加松脆,另外选配酱汁当中有款青木瓜汁,感觉有啲泰式,开胃得嚟又冇咁油腻仲有老火汤都好润好足料✨
仲有老火汤都好润好足料✨