2022-06-24 538 浏览
北角-North Point原本系「深水埗名物」既全日鸡实验所,曾经系社交平台「海南鸡饭关注组」既第一名,因为好好食,吸引左太多客人,令店主应付唔到,加上唔少食客都要等足1个多小时先买到。店主觉得对所有食客未能做到品质上的保证,所以就决定结业。而家就转左系北角美食广场开,地方都好宽松,不过位置就冇咁方便。原来!海南鸡饭要做得好吃并不易,先是油饭要油香充沛,主角鸡件固然要滑嫩,同时也要口感爽滑带鸡油香,而配角辣椒、甜豉油、姜蓉更是缺一不可。呢间系我首选,所以我每一次经过北角既时候,都会去食😋😋😋🌟🌟必试!!!🌟🌟海南鸡饭餐(鸡胸·鸡柳) $58香喷喷香饭+无味精靓汤+酱油小黄瓜+三色酱汁+冷泡乌龙茶💭d鸡真系好滑嫩,劲好食😆😆😆💭而且d饭好香💭d汤好清😋💭不过比起以前的确弱左🥲😋整体黎讲:环境:9/10食物:8.5/10CP值:9/10#美食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hk #食评 #美食推荐 #foodie #北角美食 #北角 #NorthPoint #海南鸡 #海南鸡饭

北角-North Point

呢间系我首选,所以我每一次经过北角既时候,都会去食😋😋😋

🌟🌟必试!!!🌟🌟
海南鸡饭餐(鸡胸·鸡柳) $58
香喷喷香饭+无味精靓汤+酱油小黄瓜+三色酱汁+冷泡乌龙茶
💭d鸡真系好滑嫩,劲好食😆😆😆
💭而且d饭好香
💭d汤好清😋