2023-05-13
同朋友喺K11 Musea睇完戏行完街,见到呢间新加坡菜餐厅装修几靓,价位又唔算高,就入咗去试下 文华海南鸡饭食新加坡菜一定要试海南鸡饭,佢分量好多,两个人share都够食,鸡肉嫩滑又重鸡味,有三个酱汁点,辣酱,姜蓉同甜豉油,油饭好香粒粒分明,仲有个热辣辣嘅鸡汤 特色咸蛋鸡翼四只鸡翼大大只,沾满哂炒香咗嘅咸蛋黄酱,再加埋啲辣椒邪恶得嚟又惹味 鸡肉沙嗲鸡肉有六串,软腍唔会嚡,沙嗲酱系唔辣,甜甜地好重花生味,我哋食完一串又一串 蚝油小棠菜食咁多邪恶嘢要食返啲菜,小棠菜分量好多好翠绿,加埋蚝油食又唔会太咸㖞,清清地几好食 #foodie #尖沙咀美食 #尖东美食 #新加坡菜 #海南鸡饭 #打卡 #拍拖好去处 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
文华海南鸡饭
特色咸蛋鸡翼