2019-08-24
天天喺星加坡好似几出名 去过2次都未试过因为当地同事都无特别 recommend 🤣终于喺香港都开咗分店 初初排晒队 所以无兴趣试住 今晚谂紧食咩的时候 行到百德新街就醒起仲未食天天 7点松啲等咗10分钟就有位(1)海南鸡🐥:叫咗一份例牌 都系太大份2个人食唔晒😩 个鸡无鸡味 汁太浓郁 其实我未食过有汁的海南鸡呢😅 盖过晒三个调味料的味道😕 (2)虾多士🍤🍞:一客三件😋 最钟意呢碟 多士有分明的松露味➕分量超多的墨鱼胶👉🏻涨卜卜的虾多士👍🏻👍🏻👍🏻(3)汤🥄:聪明宝宝一下估中我想饮杏汁木瓜花胶汤☺️ 有个窝心的设计 碗仔下面放蜡烛架 一路热住个汤 咁就唔怕汤变冻 凝固咗🥳 好足料的美颜汤✔️木瓜✔️竹笙✔️花胶 一放上枱已经闻到好香 杏汁好浓好滑🤤🌟(4)菜:欣赏呢有度serve啲特别菜 西兰花苗唔系度度都有得叫👍🏻👍🏻😊 奇怪的宝偏偏喜欢吃伴碟的银鱼仔🤣(5)水晶粉:又有贴心小发现 水晶粉系砂锅上 食到尾都仲系好够热♨️ 水晶粉 烟轫❕弹呀❕超滑❕羊肚菌系少咗啲 有少少失望 不过要赞个女server好贴心咁再比2个碗仔我地👍🏻📜Overall:无booking情况下7:15walk-in等咗1
📜Overall:无booking情况下7:15walk-in等咗10分钟左右就安排咗枱 食咗2个钟都无赶👍🏻 好贴心 出入greeting好大声好齐😂 野食上得好快 如果人多就好 大枱可以试多啲野食 因为佢好似同另外2个brand合作 所以menu上都好多选择🤩 但系二人枱 未必一下子放得晒 坐得都舒服的 碗碟都干净 最搞笑系 佢最奇怪的𩠌就系个海南鸡 其他都好好食👏🏻🤤🥳 p.s. 我无order猪油捞饭 但系隔离2枱食到舔舔脷 应该唔错 下次可以叫😆
例牌天天海南鸡
松露虾多