2024-04-20 487 浏览
哎呀,去到这间,真系眼光为之一亮㗎!👀 首道上场嘅岩蚝,真系又大又肥,食落去微微嘅海水味同甜味一齐涌上心头,爽!接住嚟嘅蟹肉海鲜蒸蛋,滑得嚟又唔腻,入口即化,蟹肉嘅鲜美仲留喺舌尖上打转。软壳蟹沙律就更加出彩,个软壳蟹炸得啱啱好,香脆可口,配上嘅沙律清新得嚟又唔失味道,正!而家讲番个杂锦海鲜丼嘅话,呢个就真系令人惊喜连连。每一款海鲜都新鲜过头,特别系那个帆立贝,鲜甜得嚟口感又好,完全显示出食材嘅高质素。😋讲到吉列广岛蚝同野菜天妇罗,这两样都唔错犀利。广岛蚝外脆内嫩,保存住咗蚝本身嘅鲜味,真系好惹味。而天妇罗就做得恰到好处,蕃薯嘅甜、秋葵嘅鲜嫩,每样都令人赞不绝口。其实食完呢顿,真系令人好满足,每样菜都有佢嘅特色同精髓,系一次大满足嘅体验。放心啦,我下次一定会再嚟,同朋友分享呢个发现。🍽️👍