2021-09-24
最近真系太多假期啦🤤番两日又放一日既生活真系有种好似去左working holiday既感觉!🤪 加上最近天气超好 ☁️ 每次出去都有少许的旅行feel~而今次要介绍既就系唔多似喺香港嘅东涌T-Bay湾景荟啦!📍唔讲唔知原来东涌 附近嘅T-Bay系咁靓同有咁多特色餐厅架!😳今次就介绍下其中一间先!🍴餐厅有无敌大海景 对正机场跑道🛫一边食饭可以不断望到飞机起飞 另一边仲有日落靓景🌅就算冇得去旅行黎呢度chill下感受下个氛围都觉得开心!😻◍ 𝚃𝚊𝚐𝚕𝚒𝚊𝚝𝚎𝚕𝚕𝚎 意大利手工全蛋幼扁面 🍝 $𝟷𝟻𝟾难得见到有手工制既pasta一定要试试佢啦😽全蛋面食落比起平时既pasta更弹牙~🍳加埋烟肉同磨菇一齐食就岩岩好!🍄◍ 𝚄𝚂𝙳𝙰 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝚁𝚒𝚋 𝙴𝚢𝚎 顶级安格斯肉眼扒 𝟷𝟶𝚘𝚣 🥩 $𝟹𝟹𝟾黎得fine dine一定要食下靓扒!叫左份rib eye试下 呢个价钱已经包埋一份side 拣左jacked potato with sour cream & bacon好高质🥔而牛扒质素都不在话下 食得出系靓牛!😽餐厅仲有张超大既桌球枱同Bar枱🎱十分recommend大家可以趁日落时段早啲黎c
餐厅仲有张超大既桌球枱同Bar枱🎱十分recommend大家可以趁日落时段早啲黎chill下先 仲可以顺便欣赏埋靓靓日落!☺️