2021-02-27
红磡呢间NOC系码头附近,无论weekdays or weekend都系要排队,人气度依然爆登呢间NOC独有360度咖啡吧枱,客人可以系唔同位置都欣赏到咖啡师冲咖啡既过程,店内枱亦唔会放得太过密密麻麻,空间感十足,我就拣左室外,环境更加一流Flat White 拣左NOC house blend no. 18 nutty豆,no.18配牛奶成杯既坚果味真系好出,香甜口感,真系好好饮Hot Matcha Latte抹茶带有少少苦涩加埋牛奶既乳糖,成杯饮落回甘顺滑Egg Tart3pm准时出炉,排紧买既时候已经见到一盘盘既蛋挞不停出炉, 外形系似bakehouse个蛋挞,但个皮同bakehouse真系有段距离,唔够松化较实,蛋香就不错的去过好几间NOC分店,食物始终给我印象一般,但咖啡就真系做得几好既,下次都系净饮咖啡好了
Flat White
Hot Matcha Latte
抹茶带有少少苦涩加埋牛奶既乳糖,成杯饮落回甘顺滑
Egg Tart