2023-03-03
海景嘉福洲际酒店staycation既第二日因为住套房所以包lounge包早餐本身大堂职员话只可以系lounge食但lounge职员又话其实可以落自助餐厅食不过早餐就要自己手动扫qr code预约我地夜晚先搞已经见到所有时段都full晒所以今朝过左十点先落去谂住少d人搏下海景咖啡廊cafe on m原本餐厅就应该系M楼但我地十点三落到黎仲系full晒所以佢地就安排我地坐地下地下原本系大堂酒廊但而家已经无开成为左自助餐既一部份呢到食客反而唔多位比较宽不过唔好处就系会周围会有人行过同埋拎野食要上上落落但其实呢度楼底较高又有水晶吊灯事实环境系比较好既因为太多人临走清场先影到个环境餐厅其实都有少量窗景位理应同lounge望同一样既野不过因为太矮可能只系望到行人路同马路同埋呢d位就真系好L迫要背贴背咁坐出面有半开放位置感觉无咁局促呢一边唔知以前系咪都系大堂酒廊格局颜色同自助餐厅都唔系好一样而且仲有部钢琴但佢又真系有张cafe on m既接待台摆系度仲可以望到地下大堂应该就舒服过坐入面咁我觉得自助区黎讲都几多野拣以同级酒店既质素黎讲算几唔错佢有两个大圈放食物第一张台就摆前菜多谷物类几多选择逆时针行
因为住套房所以包lounge包早餐
所以佢地就安排我地坐地下
地下原本系大堂酒廊 但而家已经无开成为左 自助餐既一部份
呢到食客反而唔多
位比较宽
不过唔好处就系会周围会有人行过 同埋拎野食要上上落落 但其实呢度楼底较高
又有水晶吊灯
事实环境系比较好既
因为太多人
临走清场先影到个环境 餐厅其实都有少量窗景位 理应同lounge望同一样既野
不过因为太矮
咁我觉得自助区黎讲都几多野拣
以同级酒店既质素黎讲算几唔错
佢有两个大圈放食物
第一张台就摆前菜多
谷物类几多选择 逆时针行就系牛奶果汁 生果乳酪 cold cut同面包 背后另一张台见到外藉 厨师系度整pancake 台面仲有葡挞同面包布甸
逆时针就仲有八款面包 车仔面档d料都有冰镇住 粥粉面饭有齐 亦有少量小菜
点心就一大笼过 有蒸肠粉 西式早餐 最后系蛋station 可以order水煮蛋
最后仲有一张bar台有其他野饮 所以话呢度早餐选择真系几多
唔系渣流滩