2008-07-13 20 浏览
星期五同个朋友食lunch,佢请左我去IFC II入面个间亮明居,起初以为食四川菜,点知当日既set lunch全都系fusion菜黎~ 不过无所谓啦,照试,于是我就叫左个芒果北寄贝牛油果沙律、人参响螺鸡汤、牛扒 (唔记得左个好复杂既名)、威士忌朱古力慕丝拿破仑。系等候食物既期间,发现原来呢度有落地玻璃海景view呢!整个感觉好舒服,就算系lunch,都唔会好多人、好逼或者好嘈~ 餐厅中间系bar位,应该夜晚可以黎饮野的~先黎个沙律,卖相相当唔错,先试沙律,我本身唔太钟意有白色沙律酱既沙律,但系呢个入口又唔错㖞~ 芒果肉唔酸,配有爽口既苹果同埋香滑既牛油果,口感同味觉唔错,北寄贝系沙律面,有少少沙律既鲜果味,好fresh,同平时系日本餐厅食个感觉好唔同~ 跟住黎个汤,估唔到个汤入面真系有好多汤料呢!汤略嫌味精味重左少少,如果唔系就几好~主菜系牛扒,仲唔到原来佢将件牛扒中间切开,加入唔同既菌系入面,再加埋个红酒煮连菌既汁,本身好钟意食菌类既我,简直爱上呢道菜!最后系个甜品,朱古力慕丝入面既威士忌味劲重!不过好香口,因为我钟意有酒味既甜品! 个拿破仑同我想像既脆皮有出入,因为呢度原来系酥皮

最后系个甜品,朱古力慕丝入面既威士忌味劲重!不过好香口,因为我钟意有酒味既甜品! 个拿破仑同我想像既脆皮有出入,因为呢度原来系酥皮,不过个口感都唔错,成个俾我食哂!

四道菜$255 + 10%,环境、食物同服务都令我会再去!

好味set lunch
好味set lunch