2023-08-27
餐厅可以望到海景,仲有室外位置,黎呢度high tea打卡一流👍🏻Afternoon tea set分开两个架,一个系甜点,另一个架系咸点2人下午茶餐有2杯无酒精饮品,拣咗蓝天白云➕西瓜沙冰,蓝天白云好igable,饮落有淡淡嘅椰子清香西瓜沙冰有香甜嘅西瓜味,饮落好透心凉甜点🈶:迷你芝士蛋糕有6️⃣件迷你cheesecake,我就比较钟意焦糖、原味➕红桑子口味,食落有阵阵浓郁嘅芝士味,口感绵滑锥形夹心朱古力有3件朱古力🍫,充满香浓嘅朱古力味英式提子松饼配有蜜糖及果酱,搽上松饼食就更滋味香蕉Muffn食落充满香蕉嘅味道,口感松软香脆法式牛角包牛角包外层香脆,内里软熟,味道不错咸点🈶:42个月伊比利亚火腿蕃茄莎莎法包味道主要系以parma ham为主,仲有少许辣辣地,几特别加拿大鳕场蟹脚牛油果三文治呢个见到都觉得好正,鳕场蟹脚非常鲜甜,配上我最爱嘅牛油果🥑,简直系大爱❤️青苹果虾肉脆脆虾肉弹牙,配上青苹果🍏粒粒同埋饼干一齐食,口感丰富24小时慢煮牛舌芯多士牛舌芯暖暖地,质地嫩滑得黎充满牛味,十分惹味泰式凤爪沙律同平时食嘅泰式凤爪差唔多,不过就唔够冻泰式生虾用阿根廷红虾,够晒大条肥美
西瓜沙冰有香甜嘅西瓜味,饮落好透心凉
甜点🈶:
迷你芝士蛋糕
锥形夹心朱古力
有3件朱古力🍫,充满香浓嘅朱古力味
英式提子松饼
配有蜜糖及果酱,搽上松饼食就更滋味
香蕉Muffn
食落充满香蕉嘅味道,口感松软
香脆法式牛角包
牛角包外层香脆,内里软熟,味道不错
咸点🈶:
42个月伊比利亚火腿蕃茄莎莎法包
味道主要系以parma ham为主,仲有少许辣辣地,几特别
加拿大鳕场蟹脚牛油果三文治
青苹果虾肉脆脆
虾肉弹牙,配上青苹果🍏粒粒同埋饼干一齐食,口感丰富
24小时慢煮牛舌芯多士
牛舌芯暖暖地,质地嫩滑得黎充满牛味,十分惹味
泰式凤爪沙律
同平时食嘅泰式凤爪差唔多,不过就唔够冻
泰式生虾
用阿根廷红虾,够晒大条肥美