2022-07-12
呢间日本餐厅位于K11 Musea最大嘅卖点系佢坐拥无敌海景🌊食物嘅质素亦都好高‼️其中铁板烧仲好出名喺一个咁舒适嘅环境饱览维港景观真系顶级享受🤣🔸桂花蜜糖日本冷高糖蕃茄 $88🔸刺身三点盛🔸穴子明太籽脆米天妇罗 $188🔸免治鸡肉棒串烧配日本初生蛋$68🔸冬菇串烧 $38🔸黑松露和牛釜锅饭 $488🔸夕张蜜瓜🔸日式芝士蛋糕🔸日式朱古力蛋糕🔸乌龙茶 $48五武士嘅菜式非常多元化,今次我哋唔同种类嘅菜式都有叫嚟试吓,全部都好好味😋 桂花蜜糖日本冷高糖蕃茄好特别,蜜糖嘅甜好夹桂花味,食落甜中带少少酸,十分开胃☺️刺生分别有蚝、明太子海胆同埋八爪鱼刺身,全部都好新鲜,海胆食落好鲜甜同creamy,蚝亦都肥美多汁,八爪鱼就好嫩滑弹牙🤤熟食方面,穴子明太籽脆米天妇罗卖相好吸睛,脆米个口感好正,同嫩滑嘅穴子一齐炸口感好丰富😍串烧非常之香,免治鸡肉棒尤其出色,点埋日本初生蛋食就更好味☺️黑松露和牛釜锅饭好足料,有每啖都食到黑松露同和牛,香味十足,仲食到饭焦添🤩最后仲有好出名嘅夕张蜜瓜做甜品,果然系日本名物,食落好清甜好多汁。食完蜜瓜仲有日式芝士蛋糕同日式朱古力蛋糕,两款蛋糕都好好味,为呢一顿丰富嘅晚餐画上
最大嘅卖点系佢坐拥无敌海景🌊
🔸夕张蜜瓜
🔸日式芝士蛋糕
🔸日式朱古力蛋糕
🔸乌龙茶 $48
最后仲有好出名嘅夕张蜜瓜做甜品,果然系日本名物,食落好清甜好多汁。食完蜜瓜仲有日式芝士蛋糕同日式朱古力蛋糕,两款蛋糕都好好味,为呢一顿丰富嘅晚餐画上完美嘅句号👏🏻