2020-10-05
中秋连国庆长假期, 四围都系人. 鲤鱼门当然唔例外, 其实我地想揾间有海景嘅餐厅. 而另一间叫南大门嘅已经 full 左, 所以就入呢间试下. 入去行左个圈, 室内有冷气嘅海景枱已经爆晒, 见到有楼梯当然问下楼上有无海景枱喇. 结果店员话楼上净系开放俾 vip.. 最后见到有户外海景枱, 当日都几好风唔算太热, 咁就坐左户外, 完全无遮无挡咁享受海景同海风 😌👫🏻间餐厅仲有3只猫, 望落去似系1岁内嘅喵b, 有啲惊人不过都几活泼, 钟意搅下啲袋嘅带同埋 lur 你俾野佢食 😻😻😻除左海鲜, 餐厅都有唔少其他选择. 不过一场黎到呢间海鲜餐厅, 梗系食海鲜喇! Menu 第一页例明可选择嘅海鲜同相关煮法, 清楚方便. 唯一不足系无价钱..拣左4种海鲜, 同店员讲每人budget 大概 $300, 佢回覆话ok 都够食. 除左海鲜, 我地仲叫左一碟菜同白饭.刺身象拔蚌 - 都几细条, 不过都新鲜嘅. 合格.蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌 - 唔算大只, 以为粉丝会入味, 结果唔系..白灼花螺 - size 比较细, 合格.砵酒焗生蚝 - 个人觉得冇乜技巧可言, 正常发挥, 合格.桂花椰汁糕 - 免费送嘅甜
刺身象拔蚌 - 都几细条, 不过都新鲜嘅. 合格.
白灼花螺 - size 比较细, 合格.
砵酒焗生蚝 - 个人觉得冇乜技巧可言, 正常发挥, 合格.
桂花椰汁糕 - 免费送嘅甜品, 不能要求太多吧..
结果埋单$500 一个人, 仲要无例明每样 item 嘅价钱. 感觉麻麻, 大部份应该俾咗去佢个海景度.. 呢个价位, 绝对可以有更好选择!