2024-01-29
讲起食海鲜,大家一定会先谂起鲤鱼门牌坊入面嘅海鲜街👀但原来近少少嘅三家村码头就已经有间高质蒸气海鲜餐厅‼️「蟹仙华舫」坐拥180度无敌大海景,食客可饱览维港景色🌄到傍晚时分亦可观赏日落彩霞,非常适合打卡📸另外,因为老板系海鲜分销商,所以入口嘅海鲜质素绝对有保证🥰不得不提嘅仲有窝心嘅服务态度,店员仔细讲解每种海鲜嘅产地同特点⭐️亦为我们精准调教烹调各款海鲜嘅时间以确保火喉🔥喜欢食海鲜嘅朋友不要错过~⚜️尊贵海鲜套餐 (共十款) ▪️每位$449,原价$898▪️另收加一服务费,粥底及酱油费$15/位🦀罕有藻食绿膏蟹 / 野生膏仔蟹🐟太平洋馒头蟹 / 台湾花尾龙趸片 (其中一款)🦞野生琵琶龙虾 / 澳洲青年龙虾 (其中一款)🫧台湾九孔鲍鱼🌊大西洋野生青口🦐加拿大野生海虎虾🦪韩国斧山珍珠蚝🐚纽西兰刀贝蚌 / 纽西兰月亮贝 / 黄金翡翠螺 / 蟹皇大元贝 (是日精选两款)🥗有机蔬菜篮🥥椰汁雪燕🌟重点推介1️⃣拳头般大只,只有繁殖期先补捉到嘅馒头蟹2️⃣生活于深海(加水质好)嘅野生琵琶虾,肉质比龙虾甜3️⃣非常罕有嘅白刀贝,海水味较浓郁4️⃣野生青口连住海草一齐蒸,好raw好新鲜5️⃣鲜甜元贝升级后舖满丰腴甘香嘅蟹膏~6️⃣珍珠
⚜️尊贵海鲜套餐 (共十款)
▪️每位$449,原价$898
▪️另收加一服务费,粥底及酱油费$15/位
🦀罕有藻食绿膏蟹 / 野生膏仔蟹
🐟太平洋馒头蟹 / 台湾花尾龙趸片 (其中一款)
🦞野生琵琶龙虾 / 澳洲青年龙虾 (其中一款)
🫧台湾九孔鲍鱼
1️⃣拳头般大只,只有繁殖期先补捉到嘅馒头蟹
2️⃣生活于深海(加水质好)嘅野生琵琶虾,肉质比龙虾甜
3️⃣非常罕有嘅白刀贝,海水味较浓郁
4️⃣野生青口连住海草一齐蒸,好raw好新鲜
5️⃣鲜甜元贝升级后舖满丰腴甘香嘅蟹膏~
6️⃣珍珠米粥底选用排骨、芋头、粟米等材料而成,相当有诚意