2023-11-15
🌟今日去左海之恋商场行街,夜晚念紧食咩,经过见到呢间日式茶室menu 超级吸引!入到餐厅,原来仲有望海的tatami 座位,好有气氛👍🏻🌟餐厅menu 主要有定食,丼饭,茶渍饭,拉面,日式小食同甜品,好多选择。每个主食仲可以优惠价钱加购饮品同小食/甜品,我觉得好抵食😍🍲牛肉寿喜烧定食$138寿喜烧成锅上,牛肉份量好多,吸收左寿喜烧汤汁,微甜,好入味 😋好怕寿喜烧死甜的味道,呢个汤汁有浓郁牛肉精华,忍吾住饮左好多🤣另外有个温泉蛋,可以将牛肉沾上蛋汁一齐食,好滑🤤仲有好多野菜,豆腐做配料,好健康。🍱豪华原条鳗鱼茶渍饭$198成条鳗鱼😍厚肉!真系好豪华👍🏻首先要食左原味先,鳗鱼鱼油好丰富!之后将适量鳗鱼,饭同山葵加入龙虾热汤,搞拌一齐食。龙虾汤有好鲜甜龙虾味,有另一番风味。🍗和风炸鸡盛合(加$35)有鸡件同鸡翼各两件。鸡件好juciy 肉质嫩滑。鸡翼调味好出色,微辣,好滋味!🍨抹茶蕨饼新地 (加$35)卖相同味道都一流😍牛奶软雪糕整到好高,下面仲有抹茶雪糕,抹茶厥饼,脆片,cream 同红豆蓉,个饼底waffle 都几脆身,好食👍🏻🍵雪糕抹茶拿铁(加$25)餐厅的抹茶系用左"森半"呢间180
🍲牛肉寿喜烧定食$138
🍱豪华原条鳗鱼茶渍饭$198
成条鳗鱼😍厚肉!真系好豪华👍🏻首先要食左原
🍗和风炸鸡盛合(加$35)
🍨抹茶蕨饼新地 (加$35)
🍵雪糕抹茶拿铁(加$25)
餐厅的抹茶系用左"森半"呢间180年以上的日本
老字号茶铺,难怪抹茶味超级浓郁!
🥃冰柚子茶(加$15)
🌟🌟总括嚟讲,餐厅环境超级舒服,有一种慢活人生的感觉。食物品质好有水准,价钱合理,加购食品仲超级抵食😋