2021-03-20
早两日放假同男朋友又去汀兰居staycation,一样book埋dinner buffet🥰质素同款式同以往一样👍🏻宜家餐厅做紧海鲜主题,虽然款式唔系贵价海鲜,不过胜在够大路,有虾,蟹,翡翠螺,青口隔离有个生蚝bar~(不过我哋唔食生蚝所以冇试到)沙律佢有个芝士喷泉,不过薯条就唔热日式刺身有五款,特别推介带子😍大粒鲜甜,冇雪藏味如果有日式伴菜食就更加好,例如中华沙律,带子裙边🤣熟食方面多左BBQ区,有我最钟意嘅鸡肉串烧,沙嗲酱好惹味😋encore左好多次热食有十款左右,最推介烧鲈鱼,肉眼扒同薯蓉,鱼肉超滑!!!肉眼扒以想不到地唔靭🐮薯蓉加左黑松露所以好香甜品种类多不胜数🍰有大人细路最钟意食嘅movenpick雪糕,最好味系黑森林蛋糕同埋自家制窝夫,不过唔记得影相😂😂另外一提,侍应服务几好,收碟嘅速度好快,同客人有讲有笑,比起五星级酒店更加窝心😄
隔离有个生蚝bar~(不过我哋唔食生蚝所以冇试到)
沙律佢有个芝士喷泉,不过薯条就唔热
日式刺身有五款,特别推介带子😍大粒鲜甜,冇雪藏味
如果有日式伴菜食就更加好,例如中华沙律,带子裙边🤣