2021-06-05 56 浏览
祥仔辣辣辣辣招牌二人套餐价钱💲: $488好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 4/5环境🗾: 4.3/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 3.7/5-好耐都冇食酸菜鱼了,今次去到祥仔辣辣试下佢地的川菜🥳 呢个大厨听就听得多,梗系要试下系咪咁得!餐厅用左红黑色做主调,几型格,最入仲有几张枱系对住大海景架!呢个2人套餐都几多野食,食完好饱😂-🆗酸辣红海蜇花。海蜇好爽,呢个部分系海蜇最爽的!仲有d莴笋一样系爽口。不过个汁就比较淡口。-✅招牌口水鸡。鸡好嫩滑,冇骨😍 皮层都几厚,所以咬左出来比较好。味道唔错,有大量酱料,辣同麻的味道好平均😋-✅招牌祥仔酸菜鱼。呢个味道都几正宗,酸汤够酸,同有花椒个啲香料的味道🤪 底下有大量的酸菜、莲藕、莴笋、大豆芽,全部都好索味。鱼肉虽然唔重鱼味,但好滑冇骨,会一啖接一啖食。-✅宫保虾仁。呢个我觉得似咕噜🍤多d,因为酸酸甜甜😂虾仁细细粒,啲酱包住,入口好滑,咬落都弹牙。-🆗自家酸菜超肉末配薄饼。炒肉末好咸香,配埋酸菜清爽d。饼皮好薄,偏韧,但略嫌干左啲,如果可以热啲同湿润小小会好d🤔-✅干锅福建椰菜花。呢个好惹味,有🌶️干一齐炒。食落都唔算油腻。但因为应该将d菜烚
祥仔辣辣
辣辣招牌二人套餐
价钱💲: $488
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 4/5
环境🗾: 4.3/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 3.7/5

✅干锅福建椰菜花。呢个好惹味,有🌶️干一齐炒。食落都唔算油腻。但因为应该将d菜烚过,所以有d软身,同个酱汁太水🧐如果再干d会惹味好多!

🆗酒酿桂花汤圆。汤圆正常,入面系芝麻馅。糖水食落味道好清香,有淡淡的酒酿味😌 不过我觉得太浓稠,真系好杰,有啲去到浆糊的杰度,如果稀返小小会更易入口。

酸菜鱼味道有惊喜,头盘都唔错。如果可以加埋海景位就加分啦!