2024-09-23
海景靓view日本餐厅今日晚餐嚟咗尖沙咀呢间无敌海景嘅餐厅食日本嘢餐厅装修好有feel,就算闲日夜晚嚟海景位都已经坐满晒,所以如果想食饭有靓view都系要早啲book位中华风烧卖寿司Menu见到呢个寿司觉得好特别就叫嚟食吓上菜𠮶时有特别解释,包住寿司嘅系绿色豆皮,所以可以直接食寿司内馅系澎湃吞拿鱼蓉上菜系用一个蒸笼上,而且中间有放玫瑰花,摆盘好靓所以影相打卡好好睇松叶蟹肉海胆甲罗烧石锅饭呢个饭嘅海胆同蟹膏都十分新鲜搅拌后味道10分配搭蟹膏同蟹肉都食到佢个字鲜甜嘅味道捞埋石头锅饭,热热地出奇地好match茗荷黑松露吞拿鱼腩芝士卷由于朋友好钟意食黑松露,然后头先嘅吞拿鱼食到十分之新鲜,所以就叫多咗一个茗河黑松露吞拿鱼腩芝士卷茗荷原来系日本生姜初头以为有芝士个卷会好腻,点知食到满满嘅日本豆苗味道好清新好Fresh,都Taste到黑松露嘅味道安格斯牛肉锅呢个锅绝对系大满足除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大篮野菜份量超级多,野菜包括有娃娃菜、豆腐、金菇、萝卜、红菜头、莴笋,仲有日本火锅特有嘅葛切粉丝
今日晚餐嚟咗尖沙咀呢间无敌海景嘅餐厅食日本嘢
中华风烧卖寿司
Menu见到呢个寿司觉得好特别就叫嚟食吓
上菜𠮶时有特别解释,包住寿司嘅系绿色豆皮,所以可以直接食
寿司内馅系澎湃吞拿鱼蓉
松叶蟹肉海胆甲罗烧石锅饭
呢个饭嘅海胆同蟹膏都十分新鲜
茗荷黑松露吞拿鱼腩芝士卷
茗荷原来系日本生姜
安格斯牛肉锅
呢个锅绝对系大满足
除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大篮野菜