餐厅: 花楽 (北京道1號)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今日老公帶左去北京道1號間日式餐廳high tea,入去就見到個無敵大海景,而個high tea set有好多嘢食,主要係日式。High tea set以熱氣球為主題,金色框架加上綠葉同蝴蝶做裝飾,童真得黎又有少女心,超級超級靚,非常吸引。而甜品塔就係透明金邊,好精緻,每枱客人都在打卡。熱氣球:頂兩層有巴馬火腿芝士卷同忌廉芝士鰻魚,入口充滿芝士味道。中層有兩款刺身,拖羅厚切有口感帶薄薄油脂,甜蝦又甜又大隻。底層有三款,時令海膽鮮甜夠味,吞拿魚蓉蟹肉最中餅好好食,火灸粟米沙律嘅粟米燒得夠香,沙律爽口清新,整體刺身有質素,熱氣球食物配搭都唔錯。咸點:有三款唔同咸點,三文魚刺身大塊肥美,鱈魚乾仲係熱,非常脆口,點埋沙律醬仲好味,而日式炸蟹鉗同樣都係熱食,呢個就比較香口。甜品塔:頂層有櫻花水信玄餅,好似水晶球一樣,賣相夠靚無得輸,加少少蜜糖已經OK。日本和菓子有5小粒,外皮咬落煙煙韌韌,其中有豆沙蓉、咖啡蓉、櫻花蓉同蜜瓜蓉等味道,整體甜度剛好。中層有芝士蛋糕,口感厚實,幾滑。另外綠茶味蛋捲綠茶味超濃,有綠茶苦澀味道,好好味。而士多啤梨蛋捲味道正常,唔太甜。底層時令水果有哈蜜瓜、青提同士多啤梨,

甜品塔:頂層有櫻花水信玄餅,好似水晶球一樣,賣相夠靚無得輸,加少少蜜糖已經OK。日本和菓子有5小粒,外皮咬落煙煙韌韌,其中有豆沙蓉、咖啡蓉、櫻花蓉同蜜瓜蓉等味道,整體甜度剛好。中層有芝士蛋糕,口感厚實,幾滑。另外綠茶味蛋捲綠茶味超濃,有綠茶苦澀味道,好好味。而士多啤梨蛋捲味道正常,唔太甜。底層時令水果有哈蜜瓜、青提同士多啤梨,三款甜度都可以。
檸檬馬黛茶:清清淡淡,檸檬味唔會太重,茶味亦唔會澀或太濃,加少少蜜糖調味,幾好。
2024-07-06
下午茶
2024-11-17 0 浏览
今日同女朋友食飯,緊係要揀返間有情調既餐廳啦!呢間「花楽」係正尖沙咀,一出地鐵站就到勁方便,最最最正係佢呢個個景,落地大玻璃飽覽維港景色,淨係J個海都開心死!另外不定時仲會有live show現場有人自彈自唱,仲可以點歌,好romantic野食方面就主打日式食品,款式豐富,仲有好多特色食品打卡able添中華風燒賣壽司,好得別結合左香港元素入日式野到,上面其實係啖啖蟹肉,食壽司都食得寫意過人日式牛肉丼飯,用左石鍋製作,底下有少少飯焦好香口,牛肉嫩滑一啲都唔老,好出肉味,配埋牛肉汁同溫柔蛋食無得輸軟殼蟹卷好脆身,大大件一啖食唔晒,面頭蟹籽沙律醬可以話係畫龍點睛,唔使豉油都好夠味六味真蠔可以話喺呢度嘅特色,唔單止打卡好睇,每件唔同既蠔唔同做法,超級豐富。生蠔亦好新鮮鮮甜,一次過滿足幾個願望最後亦不得不提呢個海鮮壺,平時麻麻地食海鮮嘅我都覺得個湯勁鮮甜,一飲就知道落足好多材料同功夫,可以煲到啲海鮮味出晒黎都幾勁,飲完仲可以打開壺食埋啲海鮮,正呀!
今日同女朋友食飯,緊係要揀返間有情調既餐廳啦!

2024-11-15 0 浏览
今日同朋友嚟到尖沙咀,試咗呢間充滿特色嘅日本料理餐廳。呢度除咗提供傳統嘅日式料理,仲有好多創意十足嘅fusion菜!👍🏻🟢牛肉石鍋飯牛肉幾多汁,配埋石鍋嘅熱力令飯底微焦,帶出陣陣香脆嘅口感。😋🔵茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷黑松露帶出一種獨特嘅香氣,配埋吞拿魚腩嘅鮮味,呢個壽司卷融合咗西式同日式嘅元素,味道層次豐富。⚪️海老野菜天婦羅盛合絕對係炸物愛好者嘅福音。天婦羅炸得非常脆口,但唔會過油,保留住食材嘅鮮甜。蔬菜炸到啱啱好,入口鬆脆,唔會覺得太油膩。海老天婦羅肥美,炸衣輕盈薄脆,三隻蝦都炸得均勻,啱啱好保持住蝦嘅彈牙!❤️❤️❤️🔵雞翼+雞軟骨唔錯嘅小食。雞翼煎得外脆內嫩,雞軟骨爽口有嚼勁,好適合配酒!👍🏻.🟡中華風燒賣壽司幾特別嘅創意料理。呢個壽司將中式燒賣同日式壽司結合,帶出咗唔一樣嘅風味☺️

🟢牛肉石鍋飯

🔵茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

⚪️海老野菜天婦羅盛合

🔵雞翼+雞軟骨
🟡中華風燒賣壽司

2024-11-14 0 浏览
去餐廳食飯,食物美味當然重要,但餐廳環境也非常影響整個飲食體驗。今次我哋去嘅花樂日式料理,有一排座位可以望到維多利亞夜景,望住呢個景食飯確實係賞心悅目。除咗環境之外呢間餐廳嘅菜式都有豐富嘅選擇,除咗有刺身壽司、天婦羅呢啲基本嘢之外,連串燒炸物甚至鍋物都有。而且餐廳每日都有唔同優惠,好似我今日去嘅星期四就有壽司同刺身半價嘅優惠,非常之抵食,如果喜歡飲酒嘅朋友仔,仲可以加$188任飲兩個小時,我見到酒櫃入邊有好多款清酒,可惜當晚不能飲酒,如果唔係我都會試吓。當晚叫嘅幾樣菜式都好滿意,同埋有一啲特色小食我喺其他餐廳都未見過,好似有個中華風燒賣壽司,佢個造型似我哋一般食開嘅燒賣,但個皮係綠色好似一張紙咁薄,再包住吞拿魚碎壽司飯,睇起上嚟好似啲食物模型,但食落去又幾好味。另外沙甸魚苗秋葵魚生沙律,都非常之足料,基本上魚生多過沙律菜,非常滿足。而另一樣我想推介嘅係松葉蟹肉海膽炒飯,廚師用咗大量嘅蟹肉去炒,炒飯食落去每一啖都有蟹,而且上面仲鋪咗厚厚嘅海膽同三文魚子,整體上非常之香口同埋海鮮味濃,而且價都幾合理。最後我都點咗一個安格斯牛肉鍋,牛肉就當然冇和牛甘油分高,但肉味香濃,蔬菜方面,除咗南瓜白菜
去餐廳食飯,食物美味當然重要,但餐廳環境也非常影響整個飲食體驗。今次我哋去嘅花樂日式料理,有一排座位可以望到維多利亞夜景,望住呢個景食飯確實係賞心悅目。除咗環境之外呢間餐廳嘅菜式都有豐富嘅選擇,除咗有刺身壽司、天婦羅呢啲基本嘢之外,連串燒炸物甚至鍋物都有。而且餐廳每日都有唔同優惠,好似我今日去嘅星期四就有壽司刺身半價嘅優惠,非常之抵食,如果喜歡飲酒嘅朋友仔,仲可以加$188任飲兩個小時,我見到酒櫃入邊有好多款清酒,可惜當晚不能飲酒,如果唔係我都會試吓。

當晚叫嘅幾樣菜式都好滿意,同埋有一啲特色小食我喺其他餐廳都未見過,好似有個中華風燒賣壽司,佢個造型似我哋一般食開嘅燒賣,但個皮係綠色好似一張紙咁薄,再包住吞拿魚碎壽司飯,睇起上嚟好似啲食物模型,但食落去又幾好味。另外沙甸魚苗秋葵魚生沙律,都非常之足料,基本上魚生多過沙律菜,非常滿足。而另一樣我想推介嘅係松葉蟹肉海膽炒飯,廚師用咗大量嘅蟹肉去炒,炒飯食落去每一啖都有蟹,而且上面仲鋪咗厚厚嘅海膽同三文魚子,整體上非常之香口同埋海鮮味濃,而且價都幾合理。最後我都點咗一個安格斯牛肉鍋,牛肉就當然冇和牛甘油分高,但肉味香濃,蔬菜方面,除咗南瓜白菜之外竟然仲有紫薯同埋粉絲,混合埋啲湯就非常之美味。整體嚟講呢間餐廳都性價比唔錯,以呢個價錢可以望住維多利亞景食晚飯嘅地方真係唔多。
2024-11-07 0 浏览
今日我同朋友去咗尖東一間樓上嘅日式餐廳,聽講呢度平日夜晚都好多客,環境非常好,一望就見到維港嘅美景,特別係晚上八點鐘仲可以欣賞到幻彩詠香江,真係好浪漫!一坐低,我哋就開始點餐,第一樣叫咗魷魚一夜干,上嚟時香氣四溢,魷魚燒得金黃,外脆內嫩,味道非常夠味,搭配上少量醬油食,更加提升咗整個味道,真係正!接著,我哋叫咗一份中華風燒賣壽司,呢款壽司真係好特別!佢嘅造型就好似一粒燒賣,入面嘅豬肉變成壽司飯,上面再加咗吞拿魚蓉同蟹籽,食落去既有傳統燒賣嘅味道,又有壽司嘅新鮮感,真係一個創新之作!然後,我哋再叫咗輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷,卷上面有牛油果,裡面有芝士同軟殼蟹,咬落去口感非常豐富,軟殼蟹外脆內嫩,牛油果滑滑嘅,與芝士嘅濃郁配合得非常好!主食方面,我叫咗牛肉稻庭烏冬,烏冬麵條彈牙,配上牛肉片,牛肉煮得剛好,肉質鮮嫩,非常入味。而且湯底清淡又夠香,非常適合配上烏冬!另一個主食係松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯,呢道菜真係驚喜!甲羅裡面盛住香噴噴嘅蟹膏,飯粒粒分明,仲有蟹肉同海膽,食落去每一口都充滿海鮮嘅鮮味,真係好享受。特別係海膽嘅鮮甜,爆膽固醇都值!😄整體來講,呢間餐廳嘅用餐體驗真係好愉快。食物質素高

整體來講,呢間餐廳嘅用餐體驗真係好愉快。食物質素高,味道出色,環境優雅,服務態度亦都非常好。可以邊食邊欣賞維港美景,真係一個好理想嘅聚餐地方。
2024-11-07 405 浏览
上網見到呢間餐廳個view好正,可以對住維港食日本野,就訂左今晚黎食下。餐廳環境真係幾靚,枱與枱之間又唔迫,而且佢Menu的選擇都幾多。茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷份量都幾多,有六大舊,個黑松露味好出,配上已經有少少醋的飯食,好食。中華風燒賣壽司燒賣咁嘅外型,估唔到係壽司,咁crossover 又幾好食。西京銀鱈魚魚油嘅油脂味好香,肉質好鮮嫩。燒手羽大大隻,燒到個皮好香,肉質好結實,調味亦都做得剛剛好。燒雞皮佢燒到我中意的口感,一半脆口,一半保留到少少煙韌口感同油脂感,正😋😋燒黑豚肉腩一層肉夾住一層肥膏,好有層次口感,肉質唔會鞋口。南蠻炸雞炸到外皮好薄脆,入面啲肉仲keep到好水潤。牛肉稻庭烏冬牛肉份量估唔到都幾多,有7,8塊,烏冬幾煙韌,湯底幾清。每晚都做唔同優惠,今晚係星期四,單點壽司刺身都有半價,抵食。下次再黎要試吓佢的任飲清酒。🥳🥳

茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷

西京銀鱈魚
魚油嘅油脂味好香,肉質好鮮嫩。

燒手羽
大大隻,燒到個皮好香,肉質好結實,調味亦都做得剛剛好。

燒雞皮

燒黑豚肉腩
一層肉夾住一層肥膏,好有層次口感,肉質唔會鞋口。

南蠻炸雞
炸到外皮好薄脆,入面啲肉仲keep到好水潤。

牛肉稻庭烏冬
牛肉份量估唔到都幾多,有7,8塊,烏冬幾煙韌,湯底幾清。

下次再黎要試吓佢的任飲清酒。🥳🥳
  • 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷
  • 南蠻炸雞
2024-11-03 386 浏览
喺香港留得太耐,就會掛住去日本嘅日子,咁唯有不時喺香港搵啲日本嘢食黎止下癮🙂‍↔️今次就黎到位於尖沙咀嘅花楽,一入到去成間餐廳彌漫住日本嘅氣息,而且仲可以對住個無敵大海景,一流!咁我同友人一共叫咗4樣嘢,分別係泡菜黑豚石鍋飯,九條蔥和牛薄燒,黑松露和牛炒飯,中華風燒賣壽司🍣泡菜黑豚石鍋飯酸酸辣辣嘅泡菜加上爽彈嘅黑豚肉,非常過癮!九條蔥和牛薄燒香蔥嘅氣味非常突出,加上入口即溶嘅和牛,一絕!中華風燒賣壽司中日fusion,有魚生飯嘅質感,燒賣嘅外形!最後以一個黑松露和牛炒飯作結,黑松露嘅香氣加上和牛嘅肉味非常融洽😍

泡菜黑豚石鍋飯
酸酸辣辣嘅泡菜加上爽彈嘅黑豚肉,非常過癮!

九條蔥和牛薄燒
香蔥嘅氣味非常突出,加上入口即溶嘅和牛,一絕!

中華風燒賣壽司
中日fusion,有魚生飯嘅質感,燒賣嘅外形!

2024-11-02 298 浏览
海景一坐低卡位就見到海景,仲要望正文化中心,去到八點仲睇到幻彩詠香江!花樂六味真蠔生蠔有六種唔同嘅食法,包括生食配兩種唔同嘅Cocktail、鹽燒生蠔、天婦羅生蠔、芝士生蠔、同埋蒜蓉生蠔,成件事好fancy, 可以一次過試唔同烹調方法嘅生蠔!😍壽司八貫盛合中拖羅、油甘魚、深海池魚、飛機魚、三文魚、赤貝、日本牡丹蝦、迷你刺身丼😍一次過可以試晒唔同種類嘅魚生!日本燒牛肉石鍋飯好味好味,牛肉夠大嚿,石鍋拎到上嚟熱辣辣,即時撈埋溫泉蛋!清酒煮蜆份量好大,洗得好乾淨完全冇沙,最鍾意加埋啲菜一齊煮,令到個湯更加鮮甜😊
海景

花樂六味真蠔

壽司八貫盛合

日本燒牛肉石鍋飯
好味好味,牛肉夠大嚿,石鍋拎到上嚟熱辣辣,即時撈埋溫泉蛋!

清酒煮蜆

2024-11-01 463 浏览
入到嚟發覺原來餐廳到處維港景色,超迷人,仲要有舒適嘅卡位坐好岩朋友慶祝同埋談心🧡餐廳其實食物選擇都算多,炸物壽司刺身都一應俱全。宜家唔同日子仲有唔同嘅優惠👍今晚我哋星期四去發現做緊每逢星期四同埋星期日原來做單件sushi 同 sashimi 半價優惠 🫣超抵優惠首先食咗呢度嘅招牌打卡菜中華風燒賣壽司 $118打卡好靚,而且系特意嘅fusion菜,餡料包住滿滿嘅刺身,新鮮甜美海老野菜天婦羅 $158足足有三大隻海老,炸粉好薄脆,新鮮熱辣辣,加埋白蘿蔔蓉醬汁,口感清新9黑松露鵝肝和牛炒飯 $198大盤已經超級高貴豪華,炒飯炒到粒粒分明😊啖啖鵝肝和牛味,油脂感滿滿,肚皮好滿足軟殼蟹水菜芝士卷份量好多,基本上食完已經飽,口感多層次,有芝士嘅香濃味,又有軟殼蟹嘅香脆,加埋水菜,冇咁油膩。
入到嚟發覺原來餐廳到處維港景色,超迷人,仲要有舒適嘅卡位坐
首先食咗呢度嘅招牌打卡菜
中華風燒賣壽司 $118
海老野菜天婦羅 $158

黑松露鵝肝和牛炒飯 $198

軟殼蟹水菜芝士卷

• 黑松露鵝肝和牛炒飯
  • 中華風燒賣壽司
2024-10-31 285 浏览
今日去北京道一號食飯,揀左呢間好正既日本菜花樂,環境好正,大大個海景,仲有live band,食物都好高質中華風燒賣壽司 4本 $118呢個fusion燒賣壽司好特別,但好好食,其實就係吞拿魚腩蓉壽司,夠哂鮮甜炸雞軟骨 $68呢個新鮮炸起熱辣辣,夠哂脆口輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $138呢個份量好大,蟹肉都好足料,整體口感好match串燒手羽先 $38鹽燒雞肉 $38黑豚肉腩 $38三種串燒都好出色,燒得夠乾身,雞翼外皮脆卜卜黑豚肉稻庭烏冬 $128烏冬夠哂煙韌彈牙,黑豚肉爽口新鮮日本燒牛肉石鍋飯 $148呢個牛肉飯好香,超級多牛肉,食落好似牛肉多個飯,個汁都好match

中華風燒賣壽司 4本 $118

炸雞軟骨 $68
呢個新鮮炸起熱辣辣,夠哂脆口

輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $138
呢個份量好大,蟹肉都好足料,整體口感好match

串燒
手羽先 $38
鹽燒雞肉 $38
黑豚肉腩 $38
三種串燒都好出色,燒得夠乾身,雞翼外皮脆卜卜

黑豚肉稻庭烏冬 $128
烏冬夠哂煙韌彈牙,黑豚肉爽口新鮮

日本燒牛肉石鍋飯 $148
2024-10-25 331 浏览
呢排朋友介紹呢間餐廳,話環境靚、食物質素高,餐廳又面向中環海景,仲有live music聽,真係冇理由唔去試吓!🎶🍣 中華風燒賣壽司(4本)呢個燒賣壽司創意十足!首先燒賣份量啱啱好,一啖一粒。外層綠色嘅係米紙,燒賣裡面最底層壽司飯,配上吞拿魚蓉同蟹肉,層次感豐富,配埋少少wasabi更加提味,值得一試!🥗 輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)平目魚邊燒得好香,唔會過火,魚肉嫩滑,有豐富魚油。🍋柚子醬嘅清新同松露嘅香味相得益彰,令成個沙律層次豐富,食完唔會覺得膩。🌿🍥 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷呢個卷物口感幾有趣,鹽水紫菜帶少少鹹香,配埋芝士同三文魚蟹肉卷,味道濃郁但又唔會太重。🧀同埋卷物大大舊,大滿足!🍤 海老野菜天婦羅盛合天婦羅炸得夠脆,唔油膩,蝦肉大大隻好彈牙,另外秋葵、冬菇、茄子、南瓜、蕃薯都好新鮮。🍆配埋天婦羅醬汁,味道更加豐富。佢最底有個用麵條(?)整嘅天婦羅扇,好靚好有心思❤️🍛 日本燒牛肉石鍋飯石鍋飯上枱嘅時候仲聽到「滋滋聲」,牛肉燒得岩岩好,唔會太老,🍖配埋溫泉蛋,成個飯充滿牛肉味,鍾意食牛肉嘅必點!🍚🍢 大蔥雞肉串燒雞肉甜甜哋,入面嫩滑,唔會太乾。🌰大蔥鮮甜同雞肉配合得好好,
🍣 中華風燒賣壽司(4本)
🥗 輕燒平目魚邊黑松露沙律(柚子醬)
🍥 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷
🍤 海老野菜天婦羅盛合
🍛 日本燒牛肉石鍋飯
🍢 大蔥雞肉串燒
雞肉甜甜哋,入面嫩滑,唔會太乾。🌰大蔥鮮甜同雞肉配合得好好,唔會過重味而搶味。
🍢 雞軟骨串燒
雞軟骨燒到外脆內彈,好有口感!🍗食落去又唔會覺得太油膩,呢個串燒真係啱晒鐘意有嚼勁嘅朋友!
一流嘅景 + 高質嘅音樂同食物!呢間餐廳值得推薦!
2024-10-16
2024-10-23 484 浏览
今日朋友帶我去咗一間尖沙咀北京道嘅日本餐廳,餐廳位置好方便,環境非常舒服,仲有個落地玻璃可以睇到維港成個夜景!原來餐廳最近每週唔同日子都有優惠,今日星期四單點壽司、刺身半價😍叫咗兩個刺身都好新鮮!深海池魚2切金目鯛2切仲有紫蘇花,可以同刺身一齊食,味道更加清新。另外都叫咗啲串燒送酒~雞軟骨 同 雞腎有鹽燒嘅味道,燒得啱啱好,雞軟骨好香脆,雞腎一啲都唔韌,好爽口。大蔥雞肉雖然係串燒,但係雞肉中間都仲好嫩滑juicy ,配合大蔥一齊食非常夾。黑豚肉紫蘇卷鍾意食紫蘇葉嘅朋友都可以試吓呢個黑豚肉串燒,原來紫蘇葉嘅香氣同黑豚肉嘅豬肉味都好襯。牛肉稻庭烏冬推介~ 湯底做得唔錯!好香濃嘅牛肉嘅鮮味同油香味,而且烏冬好煙靭。日本燒牛肉石鍋飯份量十足嘅燒牛肉石鍋飯,天氣涼咗少少,食充滿燒汁香味嘅牛肉 配合熱辣辣嘅石鍋飯好正。中華風燒賣壽司呢個幾有創意嘅壽司,外貌好似燒賣,但係食落去就係吞拿魚蓉壽司,連燒賣嘅外皮都食得,好得意。
今日朋友帶我去咗一間尖沙咀北京道嘅日本餐廳,餐廳位置好方便,環境非常舒服,仲有個落地玻璃可以睇到維港成個夜景!原來餐廳最近每週唔同日子都有優惠,今日星期四單點壽司刺身半價😍

叫咗兩個刺身都好新鮮!

深海池魚2切

金目鯛2切

仲有紫蘇花,可以同刺身一齊食,味道更加清新。

另外都叫咗啲串燒送酒~

雞軟骨 同 雞腎

大蔥雞肉

黑豚肉紫蘇卷

牛肉稻庭烏冬

日本燒牛肉石鍋飯

2024-10-17
Hana Raku Fantasy Afternoon Tea set — Balloon 花樂熱氣球。天空之森朋友推介這家位於尖沙咀北京道1號8樓的花樂日式料理餐廳,表示下午茶hightea好正,剛好公司出了獎金,專登請了下午來到此餐廳品嚐二人high tea下午茶,價錢並不太便宜( $588二人),但其精緻的賣相絕對值回票價。🌸 食物相當豐富,包括海膽、刺身(拖羅、油甘魚、甜蝦、三文魚);🌸 卷物有忌廉芝士鰻魚卷、雜錦魚生卷、巴馬火腿芝士卷;炸蟹鉗、鱈魚乾、吞拿魚蓉蟹肉餅、火炙粟米沙律等;🌸 甜品亦多姿多彩,包括櫻花玄餅、日式和菓子5款、日本蛋捲,芝士蛋糕及時令水果;🌸 加上自選花茶一壺,我們選了杏仁焦糖薰紅茶,配上樣樣都很精緻的美點,實在是大滿足啊!

2024-06-11
-花楽-📍尖沙咀.見到花楽一個星期七日各日都有唔同嘅優惠,早就已經bookmark咗,當日星期二的優惠係全日主餐牌都有八折。去到見到原來仲有清酒放題,$188已經可以有兩小時任飲清酒,非常吸引。.餐廳喺北京道1號8樓,望住維港嘅景色,加上簡約嘅裝修同昏暗嘅燈光,成個環境都好有氣氛。.手羽 ($38)雞翼燒到外皮金黃焦香,肉質細嫩,簡單用鹽調味已經很好食。.厚切牛舌 ($88)牛舌好厚身,香濃牛味,食落肉質好爽口彈牙。.中華風燒賣壽司 ($118)好特別嘅一個壽司,用薄薄的綠色燒賣皮包住壽司飯,再加上滿滿嘅蟹肉同蟹籽,賣相特別又好食。.茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 ($148)吞拿魚腩芝士卷上面放上茗荷和黑松露,賣相好高級而且味道好夾。壽司飯用左赤醋飯,令魚生味更突出。.法式香煎鵝肝 ($128)鵝肝都好厚身,外層煎到金黃香脆,咬落嫩滑,油脂豐盈,非常香濃嘅鵝肝味。配埋多士和黑醋,中和返油膩感,更帶出鵝肝嘅香氣。.西京銀鱈魚 ($188)用西京味噌醃香過的銀鱈魚帶有微甜鮮味,銀鱈魚魚油鮮香,令其肉質非常細滑。.
-花楽-
📍尖沙咀
手羽 ($38)
雞翼燒到外皮金黃焦香,肉質細嫩,簡單用鹽調味已經很好食。
厚切牛舌 ($88)
牛舌好厚身,香濃牛味,食落肉質好爽口彈牙。
中華風燒賣壽司 ($118)
茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 ($148)
法式香煎鵝肝 ($128)
西京銀鱈魚 ($188)
2024-10-19 495 浏览
餐廳位置北京道1號8樓,交通方便。北京道1號已經有幾間日本食肆,今晚就試吓裝修樸素,沒有日本風格的花樂。平日晚飯唔多人,仲可以用openrice app 訂座,有88折,裝修平民版,不著華,餐廳內播放音樂,坐在窗邊卡位梳化,睇住個靚view,聽🎧音樂, 進餐體驗特別愉快👍每晚廚司都有特別推介,大家可以留意👀一下。餐廳內有2小時,清酒🍶放題;用自助式點餐,如果想慶祝生日🎂,要另外通知waiter一聲。食物方面, 新鮮美味😋價錢亦算合理。
餐廳位置北京道1號8樓,交通方便。

每晚廚司都有特別推介,大家可以留意👀一下。

食物方面, 新鮮美味😋價錢亦算合理。
鱈魚乾
300ml  清酒🍶