2021-08-28
Cupping room既分店真系越开越多,好似呢间位于尖沙咀既分店,店舖正正对住个无敌海景,咁识拣位置,难怪成日都会见到有条人龙排队Dirty呢杯dirty感觉上系比平时的咖啡店细杯,正正因为细杯左,奶相对较少,咖啡味亦都好出,分层明显亦都唔算好快消失,我几钟意Matcha Latte抹茶味浓郁,转了燕麦奶后拉花线条亦都明显,咖啡师打泡同拉花技术都真系不错,成杯都甘香顺滑Chicken & Avocado Panini鸡胸加牛油果酱再加埋芝士,真系又夹又好味,唯一美中不足系个panini一早已经整好,落单后只是翻热上碟,所以食落口感系有点硬而唔系新鲜整起既脆Mini Lemon & Poppyseed Loaf CakeLoaf cake我觉比较干,用叉一拮个蛋糕已经散开好碎,入面有d 罂粟籽口感系几得意,都甜,味道普通虽然对住海景,但只有对海景个几个位系较好座,其余的座位枱同枱之间都放得好密,好迫夹,唔太好座
Dirty
Matcha Latte