2024-09-10
今日朋友约咗我食晏,我地去咗中环,Plaisance by Mauro Colagreco,位置就脚方便,一入餐厅就望到唔同嘅海洋装饰,好似置身喺大海中,非常之有feel💙不过最重要当然都系食物质素,我哋今日叫咗Lunch Menu Set,有3个courses✨我同朋友都好期待依个Lunch set,因为主菜有我最钟意嘅Pigeon🕊️💙💙MPlouneour-Menez pigeon💙💙依一只唔系普通嘅鸽,系嚟自芬斯泰尔嘅鸽肉,味道比平时食嘅再浓郁啲,夹埋清新嘅柚子,中和返鸽肉啲味道,食落更开胃👅而且加左小小肥既猪腩片,令到有鸭香之余会有点点猪既油香味!而且佢会系岩岩煮完既时候原只上枱,再系你面前切开同摆盘,一路睇住一路流晒口水🤤当然其他既食物都好好味,但特别系呢款真系记忆深刻,而且成餐饭,服务都好体贴,所以令到个气氛都好舒服。
💙💙MPlouneour-Menez pigeon💙💙