2024-11-06
上个礼拜同好朋友庆祝生日食咗个好抵嘅Omakase一定要介绍俾大家,就喺海港城好方便,环境清雅舒服,师傅嘅工具同张枱都系用木造,好舒适柔和,系忘却工作烦忧嘅好地方☺️我哋拣咗风花set $880/位,有两款刺身同10贯寿司都系呢个价位真系算几抵最深刻印象系间八刺身配柚子萝卜蓉,油脂十足,但配上柚子萝卜蓉好清新唔会太腻。另一款系帆立贝矶边烧都好鲜甜十贯手握寿司劲出色,师傅用块木板将所有刺身铺出嚟介绍同俾客人影相。最爱吞拿鱼嘅我劲钟意佢个赤身酱油渍同大拖罗,赤身油脂唔多但用咗酱油好突出鲜甜,大拖罗简直齿颊留香成餐饭最回味就系佢北海道马粪海胆甘甜,质地厚实;海鳗肥美冇骨,爽滑弹牙,以适量烧汁调味。另外仲有池鱼、北寄贝、车海老、秋刀鱼、春子鲷、小肌,一次过满足十个愿望🫶🏻拖罗碎迷你丼虽然系迷你,但拖罗说份量多过个饭好多,拖罗劲鲜甜,以姜末同葱花调味完全唔腥甜品系黑芝麻奶冻好香滑!下次希望会更新菜单,又可以试多啲正嘢😎