𝟏𝟒/𝟎𝟑/𝟐𝟎𝟐𝟒 白色情人节快乐呀大家!✧︎◝︎(*´꒳`*)◜︎✧︎˖(虽然已经过咗几日)今日趁情人节,打卡一间位于海运大厦嘅日式cafe ♡♡ 呢间主打fusion菜,份量足质素高,仲要有落地玻璃边食边叹靓靓海景!本身谂住间店咁靓,又望住海景,应该会好多人嚟打卡,点知都几清静~又一秘密基地get! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 1️⃣ 香煎8安士美国安格斯西冷 ($206) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 特别日子梗系要食好啲!我哋拣咗安格斯西冷+饭,碳水蛋白质炸弹好赞~虽然食嘅系筋位,但都好多汁软熟,记得一定要倒埋配嘅汁食,体验一波质的飞跃!(肉本身已经好香嘅牛脂味,不过我更钟意加埋酱一齐食 ୧꒰•̀ᴗ•́꒱୨) 2️⃣ 日式七味唐辛子炸鸡全日早餐 ($183) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 冇谂过日式炸鸡有日可以同全日早餐同框出现 ◔.̮◔✧ 有创意!炸鸡粒炸到脆卜卜,就算影咗好耐相都唔会冧咗,好评!其他部分都几唔错,不过有被(已经系块级别嘅)蕃茄片吓到haha~如果烟肉可以煎脆就更好! 同埋真系好大份好大份⋯⋯请小鸟胃星人慎重选择/携带大胃王帮手,唔好浪费食物呀 ♡ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆
𝟏𝟒/𝟎𝟑/𝟐𝟎𝟐𝟒

可能因为喺海运中心最角落位置,唔系咁多人揾到呢间餐厅,但喺海港城消费水平而言(仲有海景!我真系好钟意个海hehe),呢间绝对系性价比满级嘅高质餐厅,非常推荐大家行多两步,同好朋友/男朋友/女朋友望住海景叹好西!
2024-03-14