2024-01-28 131 浏览
陪朋友去海滨放狗,想坐低食个tea都唔系间间得。咁啱嚟到「#屋子」,见到仲有下午茶,而又有近门口嘅位置安排比有宠物嘅客人,我哋就可以安心坐低食返个tea 😋🍝有选择困难症嘅我,最终拣咗「#明太子奶油意粉」。明太子同温泉蛋都系我钟意嘅组合🤤 加上今次提自己要捞匀啲,所以唔会太咸。不过呢度嘅意粉就偏粗身,质感比较似港式多过日式🙈🍚朋友叫咗「#关西牛肉茶渍饭」,佢话牛肉偏甜。睇返正规menu原来仲有明太子同鲑鱼,如果有呢两款我都应该会拣食茶渍饭😀🍰总觉得要食埋甜品先满足,于是我哋就拣咗好似个三角形小山丘嘅「#抹茶小丘」。个人认为朱古力味嘅饼底都几好食,但抹茶味可以再浓啲😉🍵饮品我拣咗「#焙茶牛奶」。正常味道。可能我之前喺日本饮过太好饮,所以有比较有伤害😹整体嚟讲,呢度嘅下午茶系抵食嘅,同埋都算多选择,去开附近嘅朋友想揾个地方坐下食tea,都可以嚟试吓😊

关西牛肉茶渍饭

抹茶小丘