2023-09-22
之前食过呢间连锁澳洲西餐,觉得食物都唔错~ 今次去咗海滨汇分店,呢间设有户外露天平台,天气好嘅时候,坐喺度叹返杯咖啡都几好!今次叫咗啲之前无食过嘅食物,整体味道都唔错~ Brunch Menu 套餐附送汽水或茶,可以加配餐汤或沙律,又可以升级饮咖啡。🔸葡式烧鸡扒汉堡配薯条 $128之前食过葡式烧鸡觉得几好味,而呢个葡式烧鸡扒嘅调味差唔多,辣酱微辣。鸡扒超大块,啖啖肉,对折放入burger度,好似有两块鸡扒咁!加埋生菜、蕃茄一齐食,整体几juicy唔干,面包都几松软!🔸香草红酒汁烩牛面肉配黄姜蕃茄饭 $118见平时少食牛面肉,就叫嚟试吓~ 原来都几好食!牛面肉烩到超过软腍,吸满香草红酒汁,送饭食简直一流!!仲有啲蘑菇同样好入味,好食!黄姜蕃茄饭唔会好大味,食落几清新!🔸香辣炸鸡 $88叫咗份炸鸡小食,份量唔算多,size唔会好大方便食。炸得几香脆,唔会好干,点埋招牌辣酱食几惹味!