2021-09-06 928 浏览
未曾食过日本沾面,见Google Map上推介,见啲相仲有蚝,又有虾已经非常兴奋想试。🤤🤤🤤见地图所显示,围住座大厦行咗个圈都揾唔到,又行返转头从起点行过,原来近在咫尺。🥴💫💫门口好低调,又冇招牌,莫非内藏隐世高手?🦸‍♂️🦹🦸6点左右已经满座,仲有两个客人在门外等位,心谂一定好好味的!😍一位中年店员叫我们先拣汤底,并示意其他内容都是一样。📋可惜是晚冇蚝,我点咗虾汁蕃茄沾面$99!🍅🍅🍜汤面有一层油,虽然有点抗拒,但我估系保温既原因就勉强接受。😣😖汤里面有蛋,有几片猪肉,只有樱花虾,有葱粒,有茄膏(不似鲜蕃茄)。🔍🧐另附上几片韧紫菜及不脆既炸粒粒。唔知系我唔识正宗沾面既味道?🤔还是。。。🙄面有点硬,汤汁不算惹味,𩠌料不足,如果咁嘅价钱。。。感觉有点莫名其妙!💸🤔🤔非常免强吞完个面,店员问我要加汤吗? 原来沾面食法,就系最后加汤至浓稠的汤底,再把汤喝清!😬心谂成碗油怎喝?就客气话“不用了!饱了!”🙏🙄十居其九既客人都话''不用了!"🙈🙈🙈本来我个人都好支持呢类小店,不过今次感觉真系有点差!😌或者咁讲,希望店舖再调教吓食材及味道,岂码令客人觉得物有所值!🙏😌
门口好低调,又冇招牌,莫非内藏隐世高手?🦸‍♂️🦹🦸

一位中年店员叫我们先拣汤底,并示意其他内容都是一样。📋
可惜是晚冇蚝,我点咗虾汁蕃茄沾面$99!🍅🍅🍜
另附上几片韧紫菜及不脆既炸粒粒。
唔知系我唔识正宗沾面既味道?🤔
还是。。。🙄
心谂成碗油怎喝?就客气话“不用了!饱了!”🙏🙄
十居其九既客人都话''不用了!"🙈🙈🙈
本来我个人都好支持呢类小店,不过今次感觉真系有点差!😌