今日去到上环附近揾好嘢食!心血来潮去完日本旅行又想食日本菜!今次决定食日本厨师发板!店舖位置非常易揾,喺正上环街市对面马路直行大概1分钟非常便利!今次完全色香味俱全!除咗有主菜、仲有新鲜嘅刺身同埋甜品仲有和牛寿喜烧!满足晒两个胃嘅我哋!今次主要食嘅日本料理第一道菜:银鳕鱼西京烧$148呢个真系冇得输银鳕鱼本身就系好滑!鱼肉啖啖香入口即溶!再加上鱼皮咬落去脆脆地配上鱼肉,口感好正!再配上特制沙律酱更加香口!日本时令海胆刺身$250海胆平时都食得多,但系呢种海胆嘅鲜甜真系好正!海胆非常新鲜之外,食落去都系入口即溶!海胆再配上京葱更加香滑!食到上瘾!和牛蕃茄寿喜烧$320日本和牛本身已经好正!再配上寿喜烧汤底加上蔬菜、有京葱、蕃茄、豆腐、同埋香嫩嘅冬菇!简直系完美配搭有营养有美味!饭后甜品方面,今次选择咗:抹茶麻糬冰淇淋$68抹茶麻糬冰淇淋一分为四!入面除咗有香滑嘅麻糬,仲有红豆同埋香滑嘅抹茶既冰淇淋!真系啖啖都过瘾!饮品方面就叫咗乳酸汽水,呢款汽水嘅味道同出面嘅乳酸汽水唔一样一定要饮下!#SushiMasa #鮨政 #上环 #上环美食 #香港美食 #厨追发办#美食#日本菜SUSHI MAS

今次主要食嘅日本料理第一道菜:

银鳕鱼西京烧$148

日本时令海胆刺身$250

和牛蕃茄寿喜烧$320

饭后甜品方面,今次选择咗:

抹茶麻糬冰淇淋$68

SUSHI MASA鮨政•