2019-02-03 1449 浏览
我地真系好钟意食日本野架,仲要系海胆tim呀!所以今次就专登黎左呢间道试下啦,果然冇令我地失望!准备开始我地个海胆宴啦!首先黎个三文鱼海胆他他沙津先,除左海胆同三文鱼,仲加左三文鱼子点缀,同青苹果既清甜好match!哗,系特级S2海胆杯呀!呢个海胆杯真系好有心思,见到佢每一层都用上唔同既食材,最上由海胆,海葡萄,黑鱼子组成,海胆份量多,而且十分creamy,而中间就有蟹肉、拖罗、三文鱼子等,一次过试晒最鲜甜既食材,令人满足!火焰卷,当然都系有海胆做主角啦,今次就配上帆立贝,然后系碟下点火,烧过后更带出少少食材既香味呢款创作寿司系由鳕鱼薄饼夹住三文鱼寿司组成,上面铺满大量蟹子,口感丰富第一次食蒟蓊做既面条,几得意,又好弹牙,配上佢自家制既酱汁,好味青酒鲍鱼鸡翼,呢个真系几特别,鸡翼入面酿左用青酒浸过既鱼鱼,第一次食咁既配搭,又真系几夹最后以海胆雪糕作为今日晚餐既甜品,用北海道牛奶同海胆整成既雪糕,又真系食到淡淡既牛奶味bor
准备开始我地个海胆宴啦!