2019-02-09
喺中环返工间唔中经过石板街,一定会比佢个门面吸引到!先唔讲嘢食,单单佢门口果一串大灯笼已经比到个好有特色嘅感觉人,令人好想一试。一入去就会见到小巧嘅内部,好有去日本食居酒屋嘅感觉。 成间舖都会见到佢主打嘅十层海胆杯!无论系电视仔入面嘅宣传片,定每个人嘅枱上面,都会见到呢个杯!咁呢得呢间舖,就一定要试下架啦!点左一杯同朋友分享未食主打,先嚟个前菜先!点左个好有特色嘅杨枝甘露沙律。杨枝甘露最重要梗系啲芒果架啦!虽然唔清楚咩品种,但好鬼甜,配埋啲沙律甜甜酸酸咁,几好食!之后就系个主打!!无认真数佢有几层,因为影完相就忍唔住落手!第一系厚厚嘅海胆加烧白饭鱼干、海葡萄、吞拿鱼蓉、三文鱼籽、海胆、海胆、海胆、海胆同海胆。其实仲有其他,但我就食唔出系咩,只系知愈食愈有层次。再嚟呢饱鱼鸡翼!十分顶瘾!鸡翼入面有只鲍鱼仔,好唔同嘅口感,加上啲烧工,系不错嘅 。再嚟两个芝士年糕,唔太漏又重芝士味,加上个脆皮,推呀!紧随其后嘅系蟹盖,你以为蟹膏已经够邪恶?咁你要试下呢个海胆蟹盖哪!呢两只海鲜嘅交融,好正!差唔多到饱,但又差啲啲咁,所以嚟个饱肚嘅 云海板上飘!又又又系海胆,再上面条,饱肚又满足。最后嘅甜品雪糕
一入去就会见到小巧嘅内部,好有去日本食居酒屋嘅感觉。
再嚟两个芝士年糕,唔太漏又重芝士味,加上个脆皮,推呀!
最后嘅甜品雪糕!绝对唔系咩普通3.6牛乳雪糕,而系加左海胆去整,再加喺面嘅海胆雪糕!咸咸地嘅雪糕好值得一试!