2022-03-21 114 浏览
宜家夜晚冇堂食,唯有外卖自取点心再揾个地方食吓⋯⋯今次做咗”deliver food”专员,攞外卖自取去咗港岛最东端初度游,顺道揾人食饭,有种另类picnic嘅感觉,咁都系第一次。·黑金流沙包🟡包面有层好似烫金咁嘅装饰,系几得意嘅~流沙包最重要梗系要流沙,咁佢个奶黄流沙馅系有喺度。隔咗咁耐食都仲暖,唔错唔错~·黑松露菜苗饺🟢见到又食到黑松露味,有鲜虾有菜苗,仲有红萝卜丝,感觉诚意十足,睇得又食得。·金沙脆皮银萝肠🟠其实就系好似油炸鬼加萝卜丝,全部酿晒入去肠粉入面。油炸鬼嘅脆同好软身嘅萝卜丝又几夹,加埋有少少🤏🏻油香嘅豉油去食,系几好食嘅~·笼仔香辣排骨饭🍚笼仔就冇啦~外卖嘅关系变咗系个盒仔!😂但冇因为咁样,影响到盒饭嘅味道,而佢保留咗𠮶块荷叶系好梗要~因为用荷叶蒸出嚟嘅饭系特别好食!!😋仲要有埋好惹味嘅香辣排骨~大家越食越开胃,亦都越食越辣~~🔥🔥·黑蒜螺片炖肉排🥣炖汤入面见到晒黑蒜螺片,有鸡脚同肉排,算系一碗几足料嘅汤。饮落味道亦都系几浓,不过就令我哋谂起平时冬菇炆鹅掌𠮶个芡汁嘅味道⋯⋯🙊 整体都系好饮同特别嘅。·Ummm…系一次几得意嘅食饭体验,由日头食到夜晚𠮶下几过瘾~😜🤣
黑金流沙包🟡
包面有层好似烫金咁嘅装饰,系几得意嘅~
黑松露菜苗饺🟢
金沙脆皮银萝肠🟠
笼仔香辣排骨饭🍚
笼仔就冇啦~外卖嘅关系变咗系个盒仔!😂
黑蒜螺片炖肉排🥣
炖汤入面见到晒黑蒜螺片,有鸡脚同肉排,
芡汁嘅味道⋯⋯🙊 整体都系好饮同特别嘅。
Ummm…系一次几得意嘅食饭体验,
由日头食到夜晚𠮶下几过瘾~😜🤣
金沙脆皮银萝肠