2021-07-18 607 浏览
又一间海边好推介😚记得On the hill啱啱开嘅时候都卷起一阵打卡热潮~呢间虽然唔系话特别多打卡位,但胜在喺正北角码头旁边,个vibes 系够chill 嘅!😌见我quote左「海边」因为同上次介绍间黄埔NOC差唔多,近海但未必望到好大片海😛有天桥、绿化设施挡一挡,系差咁啲但overall景观开扬过闹市中心嘅😉𝙁𝙤𝙤𝙙🍣Norway smoked salmon & avocado $128一块sourdough上面铺满满三文鱼,牛油果亦都够嘅,旁边沙律同样大份,饱肚OK~🥪Italy Parma ham with homemade mango chilli sauce $138相对呢个以火腿为主角嘅sourdough 就逊色啦,第一眼望落只系见到火箭菜沙律😂原来火腿铺晒喺底,presentation失分左。芒果sauce衬Parma ham都好食嘅,但唔提我都唔觉系chilli sauce~有少少期望落差呢~😮‍💨𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍫Deluxe Dirty $68将espresso 加入微凉的鲜奶,deluxe嘅地方应该系佢整到脏脏效果😍,有浓厚嘅朱古力系杯边,完美balance 左咖

𝙁𝙤𝙤𝙙

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍫Deluxe Dirty $68
将espresso 加入微凉的鲜奶,deluxe嘅地方应该系佢整到脏脏效果😍,有浓厚嘅朱古力系杯边,完美balance 左咖啡嘅苦味,饮得几享受😚

☕️White $42
又黎冇对比冇伤害,呢杯咖啡味唔系好浓,上台只系微暖🥲但拉花都靓仔嘅~

整体CP值唔系话好高嘅一餐,惊喜同普通交杂😛但如果坐到窗边位,慢活下都more than OK~注意靓位得两个,霸唔到就冇啦😏入面就普通啲同逼d😗

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn
门口窗边位