2024-01-09 443 浏览
用餐时间(5:56pm dinner)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋发掘更多美食 😋同屋企人喺大埔墟街市买无敌海鲜(花甲、虾、带子$300 腊肠班鱼 $250)又唔想自己煮,决定上去熟食中心揾其中一间餐厅帮手加工煮。白灼赤红虾🦐,清蒸冇咩好讲,佢个辣椒豉油惹味。但本身食材新鲜唔使沾豉油都极鲜味。豉椒炒花甲,红椒、绿椒、洋葱、草菇,唔辣。个豆豉酱汁又炒得几好,唔会非常之咸。👍🏽 蒜蓉清蒸扇贝🐚,粉丝唔系咩贵价嘢,但佢都落得比较少,有啲失望,蒜蓉丰盛,但个人觉得太多蒜蓉会抢走带子个鲜味。红烧素豆腐,特登整素食俾我哋,有菜心、菇同走油豆腐。清蒸腊肠班鱼🐟,条鱼肉蒸得比较老同靭(可能系本身条鱼问题都未未定),最大嘅败笔系佢用只胶碟去蒸鱼,真系O咗咀。🙊姜炒芥兰,佢啲菜都新鲜,又多姜粒,晤错晤错。🥬差唔多每间大排档都会帮手加工海鲜,但价钱唔一样,可以打电话去问吓先。☎️
用餐时间(5:56pm dinner)
赤红虾
红烧素豆腐,特登整素食俾我哋,有菜心、菇同走油豆腐。
姜炒芥兰,佢啲菜都新鲜,又多姜粒,晤错晤错。🥬
2024-01-05
赤红虾