2024-08-28 4461 浏览
香港文华东方酒店阁楼嘅 Clipper Lounge话咁快就装修完成😍「快船廊」以全新面貌示人,座位而家更加舒适modern更有活力!一餐自助餐可以食齐晒文华各间餐厅嘅特式菜,真系要留定个肚先好去啊😋海鲜区所有嘅海鲜都十分新鲜,而且refill得十分快! 生蚝特别受欢迎,肥美又大只🦪😍重点系冇限拎取次数,想食几多就可以食几多!😍 面包蟹都系十分受欢迎,蟹膏多到可以放满成个口🙌🏼熟食方面同样应有尽有,必食佢地嘅海南鸡饭,Prime Rib! 海南鸡肉质十分滑,而牛扒边边烧得好香脆又大块!仲系超重芝士味嘅芝士轮卡邦尼意粉,差d以为食紧一大旧芝士落肚,绝对系cheese crazy lover No.1!🤣最后一定要留肚食甜品!劲多款式样样都想试,必食Signature Cheesecake & Chocolate Mousses! 新增嘅自家制雪糕 counter可以试埋奶茶味同朱古力味,超级浓嘅感觉!🥰