2024-05-10
以前成日都喺屯门玩,竟然都冇见过锋哥厨房,喺OpenRice度见到好多人推介,于是专程过返嚟屯门食嘢。 呢度主打麻辣烤鱼,麻辣鸡煲,火锅,任食,仲有生啤任饮仲有Häagen-Dazs雪糕任食,就咁睇呢一个排头就知道呢间餐厅有几坚。📍麻辣烤鱼📍鱼🐟烤得啱啱好,肉质紧致咁,超级新鲜,配上香辣调味,真系超杀!味道好惹味,又唔会太辣,反而比鱼蛋嘅鲜味更上一层楼。做得好正,出奇的香滑,而且满满的麻辣味道, 烤鱼好大条,金黄嘅外皮再加滑嫩嘅鱼肉。麻辣鸡煲🐔! 鸡肉汁超正同埋麻辣嘅滋味, 我好钟意呢度嘅鸡煲,辣到啱啱好,而且啲鸡都好滑,炒得好香,真系太过瘾喇!黑蒜猪骨汤📍 本身我自己都好钟意呢一个汤底,呢一个汤底嘅黑蒜味道做得非常之好,而且仲有满满嘅猪骨香味全场镇场之宝就系安格斯牛颈脊🥩啦。牛肉肉质扎实,食落口反而唔会好硬,切得几薄,食到口即溶㗎! 越食越开胃,食得我停唔到口。海鲜方面, 我自己好钟意新鲜蚬仔同蛏子。跟住来者个重点📍甜品选择嘅话就系任食嘅Häagen-Dazs雪糕,估唔到呢个价钱可以任食Häagen-Dazs雪糕真系好正!总结,锋哥厨房真系一个好舒服嘅地方, 真系系平靓正,绝对值得推
麻辣鸡煲🐔! 鸡肉汁超正同埋麻辣嘅滋味, 我好钟意呢度嘅鸡煲,辣到啱啱好,而且啲鸡都好滑,炒得好香,真系太过瘾喇! 黑蒜猪骨汤📍 本身我自己都好钟意呢一个汤底,呢一个汤底嘅黑蒜味道做得非常之好,而且仲有满满嘅猪骨香味
海鲜方面, 我自己好钟意新鲜蚬仔同蛏子。跟住来者个重点📍
总结,锋哥厨房真系一个好舒服嘅地方, 真系系平靓正,绝对值得推介!👌👏