2012-03-08
两个人, 叫左个一人set (有田螺、周打蚬汤、carbonora、餐茶), 另外散叫左蓝贝同埋炸鱿鱼。食物好快送到, 最先黎到既系炸鱿鱼, 卖相好吸引, 炸得好香脆, 食得出鱿鱼系好新鲜! 有沙律酱同泰式辣酱点, 不过我觉得咩都唔点, 就咁加d柠檬汁系最好味, 保留到原有既鱿鱼鲜味!蓝贝有得拣汁煮或者焗。做过资料搜集, 见大部份人都推介汁煮, 所以就拣左个忌廉磨菇汁煮蓝贝。蓝贝系用一个细煲装住, 另外有份薯条~ 两个人食都好满足, 一人都食到十几二十只。蓝贝好新鲜, 有少少海水味, 煮得o岩o岩好, 煮到已开壳但入面d肉仲未干, 唔会太熟! 不过有几只蓝贝size小得可怜, 如果可以大只D应该会再好味D。之后有跟set的食物:田螺、周打蚬汤同埋carbonara。田螺卖相都几精致,细细杯,都几香。周打蚬汤味道普通, 食唔到蚬肉。至于carbonara, 餐牌上写明明系烟肉, 但o黎到o既系火腿丝, 好唔认真。而个carbonara都无咩芝士味, 味道一般!食o左咁多样野, 始终都系觉得第一碟o既炸鱿鱼系最好食!我谂其他海鲜既quality都有返咁上下, 不过非海鲜类o既食物(例如ca
蓝贝系用一个细煲装住, 另外有份薯条~ 两个人食都好满足, 一人都食到十几二十只。蓝贝好新鲜, 有少少海水味, 煮得o岩o岩好, 煮到已开壳但入面d肉仲未干, 唔会太熟! 不过有几只蓝贝size小得可怜, 如果可以大只D应该会再好味D。 之后有跟set的食物:田螺、周打蚬汤同埋carbonara。田螺卖相都几精致,细细杯,都几香。周打蚬汤味道普通, 食唔到蚬肉。至于carbonara, 餐牌上写明明系烟肉, 但o黎到o既系火腿丝, 好唔认真。而个carbonara都无咩芝士味, 味道一般!
食o左咁多样野, 始终都系觉得第一碟o既炸鱿鱼系最好食!
我谂其他海鲜既quality都有返咁上下, 不过非海鲜类o既食物(例如carbonara)真系麻麻, 唔计佢既话, 都值得俾一个笑脸既!