2021-11-17
🌊海鲜就系要新鲜🌊推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍无论人定毛孩,最紧「得」~ 食得、瞓得、行得、走得、去得,咁就算健康啦!而「胃口」嘅重要性反映身心,一个人开心嘢食都好味啲㗎😋早前同朋友讲起好耐冇见,不如Girl Talk一下。难得约到出街食饭就拣选佢钟意嘅海鲜餐~而且之前食过觉得好味,有专人安排蒸同所需时间,可以安心食😏⭐️尊贵海鲜套餐 HKD399@ (共10款)💠店员介绍海鲜搭飞机到港,来自不同地方~ 蒸同食都有先后次序,以食材味道淡至浓享用。朋友钟意食蟹,加咗HKD138@ 升级黄膏肉蟹,咁耐无见,豪一次啦~😂📝#手提食先 好好纪录蒸煮次序:🦐越南大虎虾 x 1 - 爽弹又鲜甜🐚日本大元贝x 1 - 质地软滑且清甜🐚台湾九孔鲍鱼x 1 - 熟成刚好且弹牙🦪韩国庆南珍珠蚝 x 1 - 肉质软腍鲜甜🐚纽西兰刀贝蚌 x 1 - 爽甜嫩滑,愈嚼愈鲜味🐚大西洋野生青口 x 1 - 海水味浓带鲜甜🌊琵琶虾 x 半只 - 嫩滑鲜味,以小叉从尾部一剔就起肉。建议食完肉,将壳煲粥提升鲜味!🦀太平洋馒头蟹 x 半只 - 名如其实,外表成粒馒头,海味突出,味道咸咸地~🦀罕有黄膏肉蟹 x 半只 - 膏和肉质地软滑
推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍
⭐️尊贵海鲜套餐 HKD399@ (共10款)
📝#手提食先 好好纪录蒸煮次序:
🦐越南大虎虾 x 1 - 爽弹又鲜甜
🐚日本大元贝x 1 - 质地软滑且清甜
🐚台湾九孔鲍鱼x 1 - 熟成刚好且弹牙
🦪韩国庆南珍珠蚝 x 1 - 肉质软腍鲜甜
🐚大西洋野生青口 x 1 - 海水味浓带鲜甜
🥣椰汁雪燕炖官燕 - 足料糖水,椰香十足,甜度刚好~ 完结是日晚餐🥰
⭐️自家制炸鱼皮 - 炸得酥脆且皮薄,必点呀!
店员耐心介绍餐牌,专业讲解食材来源、味道和肉质,蒸海鲜速度配合食用时间。
套餐九款海鲜来自不同国家,店员解释老板是海鲜批发商,对食材有一份专业~
✨桌上有豉油、葱花、辣椒粒、炸蒜及蒜蓉,可以自行调配酱汁。除咗食粟米点少少想惹味啲,食海鲜系冇需要调味~
总结:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
环境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服务 ❤️❤️❤️❤️❤️
🔖蟹仙海鲜蒸气锅 (仁爱街) (新蒲岗)
🪑新蒲岗仁爱街50号地舖