Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

2022-09-08 319 浏览
自从有屯马线后就方便咗去唔同地区觅食🙊 今次就被呢间餐厅嘅煲仔饭吸引咗☺️⭐️北海道松叶蟹甲罗盛.海鲜日式煲仔饭配白味噌汤 ($248) ❤️8.5呢个煲仔饭真系值得一试,同朋友两个人share啱啱好!首先甲罗盛嘅蟹膏捞饭真系好正🤤 海鲜方面仲有带子、青口、虾、八爪鱼同埋蚝,材料十分丰富,而且食得出质素唔错🙊 店员仲好贴心咁提我哋唔好咁快刮煲底嘅饭焦,最后食到差唔多先加味噌汤变茶渍饭😍 几特别同埋几好食👍🏻⭐️黄金鱿鱼软骨 ($88) ❤️8.0咸蛋黄酱超惹味🤤 而且鱿鱼炸得十分香脆!送酒应该仲正🙊⭐️参巴辣虾酱.炒牛舌粒 ($82) ❤️6.0牛舌份量慷慨,但偏淋身,而且调味唔太啱我同朋友口味,所以觉得一般🙈⭐️‬开心果竹炭日式卷蛋 ($58)❤️7.5卷蛋都几大件,而且啲cream嘅开心果味都算突出! 侧边装饰嘅cream竟然系抹茶味,有啲加分🤣 不过卷蛋可以再湿润啲,同埋可以因为试过happy roller,所以始终觉得开心果味仲可以再浓啲🙊⭐️Osmanthus mango ice tea ($58) ❤️7.8芒果味同桂花味同样突出,但又唔会太假,有啲惊喜🙊 如果可以再少甜啲就更好~⭐️Coco b

⭐️黄金鱿鱼软骨 ($88) ❤️8.0
咸蛋黄酱超惹味🤤 而且鱿鱼炸得十分香脆!送酒应该仲正🙊

⭐️参巴辣虾酱.炒牛舌粒 ($82) ❤️6.0

⭐️‬开心果竹炭日式卷蛋 ($58)❤️7.5

⭐️Coco blue ($58) ❤️7.8
菠萝味嘅椰子水~ 听落就知清新☺️ 好啱喺夏天饮!
  • 北海道松叶蟹甲罗盛虎虾海鲜日式煲仔饭配白味增汤