2019-05-11
今日放工嚟到铜锣湾,突然之间好想打边炉!但系打边炉之余又想食海鲜,记得朋友推介呢间海鲜火锅系好唔错嘅,于是就食啦!因为今日系平日嘅关系,所以都唔算系好多人等紧位,我哋未够7点就黎到,所以唔驶等就入得~真系分左普通药膳火锅,同埋海鲜火锅!药膳火锅$298 ,海鲜火锅$388~我哋嚟紧目的就系想食海鲜咁就梗系拣海鲜火锅啦!酱油同饮品都系喺出边拎嘅!佢仲有一啲任食嘅火锅材料:例如系丸呀、菜啊、同其他大路嘅打边炉材料!等左一阵攞就嚟咗啦!海鲜有龙虾、一啲贝壳类同埋蚝~仲有响铃、炸鱼皮、特别丸同埋饺~同埋安格斯牛,呢d就冇得任食~海鲜果然系好新鲜同鲜味! 渌到岩岩熟就拎上黎食系非常之弹牙!贝壳类都冇沙嘅!安格斯牛方面呢就非常之牛味!佢另外有肥牛可以任食咁就同职员讲声佢就会拎俾你!咁安格斯牛就当然系好食过肥牛啦~但肥牛以任食质素黎讲都系相当之唔错!其他丸呀响铃呀炸鱼皮呀,都系非常之咁出色!总括来讲,今餐真系非常之满足呀!
等左一阵攞就嚟咗啦!海鲜有龙虾、一啲贝壳类同埋蚝~