2024-01-03 1977 浏览
啱啦,话你知,我今次去咗一间热爆嘅火锅店试下𠮶啲口水直流嘅海鲜🦞。首先,跟老板意我哋拣咗个黄金猪骨汤底,搞到成个汤甜到入心肺!跟住啊,海鲜一上枱,即刻卖相嚟个满分,虾蚬仔贵妃蚌啱晒爱新鲜嘅你。食物鲜美得嚟,摆法又利害,配料之多,你估我哋唔会肚饿走人了?最正系啲vs肉,分分钟软滑嘅口感,完全唔韧,好过瘾!而且每样食材都让我食得咂嘴唔停,海鲜本身嘅甜味够晒最佳拍档,完全俾汤底提升到另一层次呀。煲完海鲜之后,最后嘅粥底环节,店员系咁耐心教路我哋煮,煲到啲粥香滑得嚟,海鲜味又喺度淋漓尽致。值得嘅是,平日你卖甩几百蚊,搏嘅就系呢种满足感。我食完嘅感觉呢,仲想再嚟一转,真系正到飞起!👍🦐🥢