2018-06-17
今晚全家人都得闲,一齐出去威 去开铜锣湾,就去咗朋友介绍嘅来一锅!选址方便,好近时代广场!店舖干净,地方宽躺光猛,装修特别!我哋嗌咗呢一个$368/位既套餐,锅底有10款选择,除咗主菜、前菜同肉类冇得添之外,其他火锅配料都可以任嗌,嘢饮任饮,应有尽有我哋拣咗酸菜卜卜蚬锅拼四川麻辣野菌锅 (小辣),汤底材料丰富,主打冇味精!麻辣锅唔算太辣!手切安格斯 Prime Grade 牛颈脊肥牛片:脂肪比例平均,分布均匀,肉味浓厚!西班牙黑豚肉唔会太薄同韧!海鲜盘一嚟到已经心心眼 有好多款唔同嘅海鲜(大虾、贵妃蚌、象拔蚌、扇贝、青口、鲍鱼、龙趸片),全部都好新鲜、好大只、好好味,真系超级正!认真推介猎杀菲林嘅即炸响铃!超级脆,超级大条,有成个膊头咁长即炸鱼皮都好脆,正!手工丸(墨鱼酿豆卜、猪肉丸、墨鱼丸、牛肉流心芝士丸、猪肉酿鲜冬菇) & 手工饺 (韭菜饺、狮城鱼尾云吞、羊城水饺):特别推介牛肉流心芝士丸,芝士够多够味够流心!食嘅时候要小心啲 另外所有手工饺我都好钟意好推荐,虽然细细粒,但系内里嘅材料比例十分好,个皮亦包得好实好味花枝片 & 山根 & 午餐肉 & 花胶 & 黑豚腩片:其他火锅
西班牙黑豚肉唔会太薄同韧!
猎杀菲林嘅即炸响铃!超级脆,超级大条,有成个膊头咁长
即炸鱼皮都好脆,正!
花枝片 & 山根 & 午餐肉 & 花胶 & 黑豚腩片:其他火锅配料质素亦唔弱!
皇帝菜 & 番薯苗:啲菜好新鲜,好得意,成棵盆栽咁
番茄新鲜,乌冬烟韧有咬口!
收费虽然唔算平,但系性价比高!食物新鲜、种类多、有质素,绝对值回票价!嘢饮亦都有好多款式!令人回味