2016-05-23 119 浏览
去左尖沙咀呢间高级食店食晚餐,食嘅系海鲜蒸气火锅,入到去,装修已经好别致,好有中式餐馆味道,旁边仲有大鱼缸,见到各种新鲜嘅海产。嗌左花竹虾,好大条,好鲜甜,肉质弹牙,正!仲有点少得我爱嘅大蚝,成只手掌再大,清得好干净,蚝味够,谂起都流口水丫!海鲜仲有蟹,真系食得够豪,一人一只蟹,虽然吾算大只,但胜在多膏,差吾多成只都膏蟹嚟,正丫!除左海鲜,我地仲嗌左肉,有靓靓牛,切得厚薄适中,牛嘅脂肪分布平圴,入口即溶又食得出好香牛味,好食好食!仲食左冬虫草蒸鸡,鸡有少少切得太碎,不过肉质都好香,店员话系新鲜鸡嚟嫁。另外仲嗌左丸丫,菜丫,蒸包丫咁,但最后食嘅粥先系精华,因为食到最后,系锅底嘅粥都变左金黄色,好香又好棉。正到呢,好想再去食。餐厅服务好,用料又真系好新鲜,虽然价钱有少少贵,但一食就知值得,会再嚟食同推介俾朋友。

嗌左花竹虾,好大条,好鲜甜,肉质弹牙,正!