2012-02-17 1476 浏览
走到附近睇家私,无意中发现依间打边炉店,门口睇价钱,都算中上价,但门口海鲜似是很吸引,结果一试。打边炉,第一时间当然汤底行先,海鲜迷,当然叫个海鲜汤底。一个猪骨锅,再包一碟海鲜配料,虾蟹鱼蚬,全部唔算大份量,但好新鲜,仲识郁。大蚬,无沙啖啖肉,好鲜甜。蟹,斤两细,但实肉,够鲜甜。蚝,一碟有8只,鲜蚝味十足,但多人Share会更加好,因为2人食有点漏牛颈脊,眼见差唔多台台都有叫牛,虽然价钱算贵,268一大碟,但眼见牛纹靓,食落去牛味十足,仲带阵牛脂香,入口唔韧,好正!之后再叫了日本乌冬、日本蟹柳、午餐肉呀咁,2个人食好full,埋单虽然每人要$340,但我觉得依个质素系值得既。值得一赞系侍应,服务很好,不断问驶唔驶加汤,见我地食紧牛,碟牛放得远,又主动过来帮我地将碟调位置,整体感觉亦令我喜出望外,有机会再食过!

大蚬,无沙啖啖肉,好鲜甜。

蟹,斤两细,但实肉,够鲜甜。

大蚬,好鲜甜又无沙,Like
牛脂味十足,物有所值