同妹放工入元朗食蒸海鲜。这间在元朗的蒸海鲜,多是套餐,而且有专人替你蒸海鲜唔想动手嘅我,简直就是一流今次叫左个黄金套餐$288,其实最先想食$198套餐,每人份都有半只蟹同龙虾。但最后两人都一致决定想各自食一只奄仔蟹、同食鲍鱼,所以就叫黄金套餐啦!蒸海鲜除左要个炉,当然就要食材新鲜,海鲜送上枱时真是刚刚㓥好,极新鲜呀。首先蒸奄仔蟹🦀好多膏呀!肉质实净而鲜甜,爆哂膏,好在最后决定一人食一只,因为半只唔够爽。蒸龙虾🦞,每人有半只,龙虾都几大只,因为新鲜,龙虾肉好爽,龙虾头坚多膏。鲍鱼呀!仲有其他贝类、虾,所有海鲜都已经处理哂内臓,可以一蒸就食得,爽!仲有蒸蔬菜,冬瓜、南瓜🎃、津白、粟米,我就钟意点豉油食,阿妹就唔加豉油,咁先食到个鲜同甜。最后当然要食蒸海鲜嘅精华,南瓜粥,加上菜甫干,十分満足。最后仲有生果。每个套餐都有一罐饮品。*建议最好订位,真的愈来愈多人,好在有阿妹订左位先。
唔想动手嘅我,简直就是一流

黄金套餐(2人份)

鲍鱼呀!

最后当然要食蒸海鲜嘅精华,南瓜粥,加上菜甫干,十分満足。

最后仲有生果。

每个套餐都有一罐饮品。
*建议最好订位,真的愈来愈多人,好在有阿妹订左位先。

黄金套餐(2人份)