2019-06-22
跟几个旧同事庆祝生日, 拣酒楼无时限系一个最佳之选, 7点几等齐人, 酒楼都已经有八成人了.部长推介左几款时令海鲜, 价钱都够实惠, 今晚庆生所以都要左两款.椒盐鲍鱼, 通常鲍鱼都系蒸黎保留鲜味, 但呢款椒盐炒亦不失原有既味道, 鲜甜味足, 椒盐提升惹味度, 好开胃. 肉质够厚且爽口, 一点韧都不觉金不换炒贵妃蚌, 呢个都系炒得好香, 贵妃蚌够弹牙, 有贝壳类海鲜既鲜甜味, 无沙或唔干净既感觉, 食得好放心, 而且够大只.剩系海鲜又点会够饱, 加多个樱花虾炒饭, 饭炒得够干身, 一粒一粒无黏埋一齐. 配料有樱花虾, 虾仁, 蛋花, 菜粒等, 都系一D无咁浓味既材料, 所以味道够清, 唔会好重口味, 食完无口干.虽然果晚坐满八成人, 但侍应都好勤力加水, 换碟之类, 服务唔错.
椒盐鲍鱼, 通常鲍鱼都系蒸黎保留鲜味, 但呢款椒盐炒亦不失原有既味道, 鲜甜味足, 椒盐提升惹味度, 好开胃. 肉质够厚且爽口, 一点韧都不觉 金不换炒贵妃蚌, 呢个都系炒得好香, 贵妃蚌够弹牙, 有贝壳类海鲜既鲜甜味, 无沙或唔干净既感觉, 食得好放心, 而且够大只. 剩系海鲜又点会够饱, 加多个樱花虾炒饭, 饭炒得够干身, 一粒一粒无黏埋一齐. 配料有樱花虾, 虾仁, 蛋花, 菜粒等, 都系一D无咁浓味既材料, 所以味道够清, 唔会好重口味, 食完无口干. 虽然果晚坐满八成人, 但 侍应都好勤力加水, 换碟之类, 服务唔错.