2024-01-20 45 浏览
今次行过呢间食店,见到Menu上嘅海鲜打边炉就即刻入咗去。一坐低,环境几干净,等得唔耐就开始落单。汤底嘅粥水够胡椒味,暖笠笠好过瘾😍。我选咗花甲、蚬肉、鲍鱼呢啲海鲜,每样都新鲜过Market嘅水准,花甲啲肉弹牙惹味,食得我心水直流💦。特别系肉蟹,呢个必试!蟹肉肥美,吸晒粥底嘅精华,美味得滞!配料上面,选咗肥牛同黑毛猪,肥牛十足水准,薄切得啱啱好,咬落去滑溜溜嘅。猪腩片同牛丸都唔差,尤其系猪肉饺,口感爽,肉香四溢,仲有炸鱼皮出奇地嘟嘴!最后𠮶盘瑶柱粥仲渣得嚟金黄香郁,真系食到暖笠笠,正到唔得喇👌!整体嚟讲,这家店嘅食物卖相同味道都正,服务态度又好。食个肚胀胀,但系又唔觉得系肉重,呢种轻松享受真系硬菜中嘅Soft食!下次再嚟,肯定再揼个肉蟹餐,唔浪费自己嘅胃!🥳🥣👍