2023-04-02 68 浏览
身为海鲜控嘅我好钟意嚟旺角呢间铺食任食海鲜火锅,今次嚟到发现舖头新装修咗,环境仲光猛咗阔落咗,而且仲换咗新menu,多咗好多海鲜拣一坐低就上咗个炖汤先,今日炖汤系灵芝黑豆椰枣汤,入面好多料,饮落热辣辣又甘甜跟住系寿司,每人有三件,分别系三文鱼子,吞拿鱼蓉同埋海胆,三文鱼子粒粒饱满,吞拿鱼蓉同埋海胆鲜甜冇腥味跟住就到鸡煲啦,有芝士同埋麻辣拣,我哋拣咗麻辣,份量唔算多,过下口瘾好喇,要留肚食阵间嘅海鲜边炉打边炉我哋拣咗鲜茄鱼头汤底,有好多洋葱同蕃茄,好浓蕃茄味,仲有好大个鱼头增加鲜味, 跟住就上活海鲜船,有龙虾,蟹,带子,鲍鱼同埋大虾,一上枱仲系生猛识得郁㗎,我特别钟意个蟹,真系超多膏然后有和牛山,牛味好浓,食完和牛唔够喉仲可以嗌安格斯肥牛,牛味虽然冇和牛咁重但都好味跟住就可以任嗌活海鲜或者其他火锅配料,海鲜我哋点咗鲍鱼,蛏子,广岛蚝,水鱿,象拔蚌同埋花甲,鲍鱼唔韧又好鲜甜,蛏子大大只,花甲冇沙,象拔蚌就爽口弹牙,全部海鲜都好新鲜打完边炉仲有布甸或者啫喱做甜品,食完真系好饱好满足呀#foodie #旺角美食 #海鲜 #打卡 #拍拖好去处 #hkig #hkfoodieblogger #ho

打完边炉仲有布甸或者啫喱做甜品,食完真系好饱好满足呀

#foodie #旺角美食 #海鲜 #打卡 #拍拖好去处 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger