2016-02-23 2879 浏览
前排见叔叔婶婶去呢度食,好似好吸引,好好味,所以同大少去睇戏前,决定去食,因为大年初三关系,都唔系好多间食肆有开,其实都唔知佢有冇开,都系撞吓,好彩有开~~海鲜类煲仔饭其实选择唔多,虽然我好想食鳝,但系大少对呢啲唔太钟意,所以最后大少点要蒜蓉粉丝扇贝莲藕猪骨老火汤,呢个汤唔错,虽然明知系味精汤,但……好过无~~沙嗲牛仔骨粉丝煲 - 非常似平时食沙嗲牛肉面味道,粉丝尽吸芡汁,牛仔骨比较肥,粉丝成为焦点青柠蜜 - 新年3日食太多煎炸食物,需要饮少少蜜糖润一润喉金蒜扇贝粉丝丝苗米煲仔饭 - 其实我同大少都系比较钟意食庙街煲仔饭,可能因为我地只系食扇贝关系,所以,未食到觉得非常好味感觉,不过粉丝都吸收到扇贝味道,都唔错,不过可能因为放上饭上面煲关系,所以粉丝好干,一大饼,未够沙嗲煲咁好味~
青柠蜜 - 新年3日食太多煎炸食物,需要饮少少蜜糖润一润喉
2016-02-10